Vinneren av Melodi Grand Prix er kåret!

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Seks uker har gått, 26 låter har blitt til 12. Nå er vi her – en vinner har blitt kåret! Finalen gikk av stabelen i H3 Arena i Fornebu, og for et show det ble! Der ble det klart at TIX er vinneren av Melodi Grand Prix!

I år stemmer man digitalt. Dette kan man gjøre ved å lage seg en bruker på NRK.no/stem

Programlederne for Melodi Grand Prix i år er Kåre Magnus Bergh, Silje Nordnes og Ronny Brede Aase.

Ingrid Gjessing Linhave er fortsatt sykmeldt på grunn av ryggproblemer, men har fått stødige Silje Nordnes som vikar i finalen.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Dette er rekkefølgen i kveldens sending:

 1. Atle Pettersen – «World on Fire»
 2. Raylee – «Hero»
 3. Stavangerkameratene – «Who I Am»
 4. KIIM – «My Lonely Voice»
 5. Blåsemafian feat. Hazel – «Let Loose»
 6. Emmy – «Witch Woods»
 7. TIX – «Fallen Angel»
 8. Kaja Rode – «Feel Again»
 9. Rein Alexander – «Eyes Wide Open»
 10. IMERIKA – «I Can’t Escape»
 11. KEiiNO – «Monument»
 12. Jorn – «Faith Bloody Faith»

Hele showet startet med Ulrikke som vant Melodi Grand Prix i 2020. Der deltok hun med en nyere versjon av vinnerlåta «Attention».

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Atle Pettersen – «World on Fire»

Atle Pettersen kickstartet kveldens finaleheat med låta «World on Fire». Han fremførte låta si med brask og bram. En god start på finalen!

Raylee – «Hero»

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Raylee gjorde seg etter det klar med låta si «Hero». Hun stilte med fletta si fra i fjor, og med nytt kostyme. Raylee har sagt hun har gått hos sangpedagog etter sin delfinale. I kveld ga hun oss et skikkelig show!

Stavangerkameratene – «Who I Am»

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Stavangerkameratene stilte opp med mye sjarme. Siden sist har låta deres kommet på engelsk og heter nå «Who I Am». De har også fått med seg Marie Klåpbakken som deltok i Melodi Grand Prix i 2015 med «Ta meg tilbake» på fele.

KIIM – «My Lonely Voice»

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Etter Stavangerkameratene kom KIIM for å bergta oss med hans ballade «My Lonely Voice». Med litt nyere tv-vinkler og nytt lys klarte han vise sin sterke stemme og vakre ballade!

Blåsemafian feat. Hazel – «Let Loose»

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Blåsemafian og Hazel fremførte «Let Loose». De har mobilisert de siste ukene med sin Let Loose-bevegelse. På scenen klarte de å lage skikkelig feststemning i alle våres hjem!

Emmy – «Witch Woods»

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

EMMY har klart å dra oss inn i hennes «Witch Woods» de siste ukene. Jammen leverte hun i dag med masse attitude. Det var også lagt inn ny grafikk i sceneshowet. EMMY leverte virkelig et godt show for Melodi Grand Prix!

TIX – «Fallen Angel»

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

TIX kom i natt ut med sin engelske versjon som han i kveld fremførte. På engelsk heter låta hans «Fallen Angel». Med sine seks svarte djevel-dansere sto han i midten i engelkostyme og ga oss et vakkert show.

Kaja Rode – «Feel Again»

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Kaja Rode viste frem sin «Feel Again» med et utrolig spektakulært show. Med nye lys og farger fikk showet hennes et nytt preg.

Rein Alexander – «Eyes Wide Open»

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Etter Kaja kom Rein Alexander med låta si «Eyes Wide Open». Med King Wings som dansere klarer de å gi et spennende og kult show. Rein Alexander klarer å vise sin stemmeprakt i denne James Bond-lignende låta.

IMERIKA – «I Can’t Escape»

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

IMERIKA debuterer som artist, samtidig som hun konkurrer mot sin egen låt. IMERIKA har skrevet Kaja Rode sin «Feel Again». Her har hun også Ben Adams fra A1 på piano og strykere med seg. IMERIKAs «I Can’t Escape» er en låt som hun synger med så inderlighet. Sårt, vakkert og en ballade som kan trollbinne!

KEiiNO – «Monument»

KEiiNO har vært en av forhåndsfavorittene med låta si «Monument». De klarte å trollbinde Europa i 2019. KEiiNO stilte med nye kostymer og endringer i lyssettingen i showet sitt. Fred, Tom Hugo og Alexandra gir et skikkelig godt show med masse gåsehud! Thunder and Gloria all the way!

Jorn – «Faith Bloody Faith»

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Jorn gikk videre fra wildcardsendingen mandag og har hatt en hektisk uke. Det ble rock i Melodi Grand Prix-finalen, og Jorn fikk avslutte «ballet». Jorn ga oss et skikkelig show, og han viser at han kan synge! Teppet som Jorn «sto» på i delfinalen var byttet ut med en føniks. Jorns låt «Faith Bloody Faith» er en rockelåt med mange forskjellige elementer som gjør låta veldig Eurovision-vennlig.

Etter å ha sett alle finalistene viste NRK hilsner til artistene fra gamle Melodi Grand Prix-profiler og andre kjente profiler.

Gullfinale:

Etter dette kom de seks første deltakerne først på scenen for å høre om hvem som går videre. Blant de seks deltakerne var det en som gikk videre, og det var Blåsemafian feat. Hazel.

I den andre gruppa ville derfor tre stykker gå videre til gullfinalen. De som gikk videre fra her var Jorn, TIX og Keiino.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Mens folket skulle få stemme på hvem som skulle gå videre til gullfinalen holdt Helene Bøksle pauseinnslaget med låta «All the Light». Med en av Norges største stemmer og klipp fra hele Norge som lyser opp ble dette et skikkelig vakkert pauseinnslag. Helene deltok i Melodi Grand Prix i 2011 med låten «Vardlokk».

Gullduell:

Den aller første som gikk videre til gullduellen var KEiiNO, mens TIX tok den siste gullduellplassen.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Begge gullduell-finalistene fikk opptre igjen der KEiiNO opptro først. TIX avsluttet med låta «Fallen Angel».

Mens folk kunne stemme og folkestemmene teltes opp fikk Ulrikke Brandstorp fremføre hennes nye låt «Falling Apart». For et show dette ble!

Vinneren kåres:

Så ble det gjort klar for å finne vinneren av årets Melodi Grand Prix. Stemmene har blitt delt inn i fem regioner. Nord-Norge, Midt-Norge, Vest-Norge, Øst-Norge og Sør-Norge

Sør-Norge ga 27666 stemmer til KEiiNO, TIX fikk 36996 stemmer
Midt-Norge ga 38850 stemmer til KEiiNO, TIX fikk 46937 stemmer
Nord-Norge ga 42437 stemmer, TIX fikk 28105 stemmer
Vestlandet ga 58942 stemmer, TIX fikk 82891 stemmer
Østlandet ga 113148 stemmer, TIX fikk 185104 stemmer

Det betyr at TIX fikk flest stemmer og er vinneren av Melodi Grand Prix!

Vi i escNorge gratulerer TIX med seier i Melodi Grand Prix! Vi gleder oss å følge deg på veien mot Rotterdam og Eurovision Song Contest!