Finland: Vinner er kåret i UMK!

Foto: Yle/Mona Salminen

Kveldens UMK er over og Finland har valgt sin representant til Eurovision Song Contest i Rotterdam, og det blir tøffe toner fra finnene i år! Blind Channel med «Dark Side» ble kveldens vinner, og de vant stort!

Etter den internasjonale juryen og det finske folk hadde sagt sitt, ble resultatet som følger:

  1. Blind Channel – «Dark Side» – 551 poeng (72 + 479)
  2. Teflon Brothers x Pandora – «I Love You» – 180 poeng (30 + 150)
  3. Ilta – «Kelle mä soitan» – 149 poeng (48 + 101)
  4. Oskr – «Lie» – 115 poeng – (62 + 53)
  5. Aksel – «Hurt» – 108 poeng – (56 + 52)
  6. Danny – «Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua» – 60 poeng (22 + 38)
  7. Laura – «Play» – 13 poeng (9 + 13)

Dette kan jo kalles en storseier og gutta er veldig klare for å reise til Rotterdam!

Her har du deres opptreden i årtes UMK:

Etter finalen var over, la UMK ut denne hilsenen fra gutta:

Årets finale

Konkurransen ble avholdt i Mediapolis tv-studio i Tammerfors, og programleder var Antti Tuisku. Antti åpnet kveldens sending sammen med fjorårets andreplass, Erika Vikman. De fremførte sangen «Syntii tehty on» og Erikas «Cicciolina» fra i fjor.

Så var det klart for kveldens deltagere. Først ut var Teflonbrothers X Pandora med «I Love You». De hadde tatt med seg ett romskip på scenen og plassert Pandora på toppen av dette. Brothers var utkledd som romvesener, og de ble frankert av to dansere.

Så var det fjorårets vinner Aksel sin tur, med sangen «Hurt». Sceneshowet var enkelt, med Aksel sittende på en stein, omgitt av røyk og dansere. Aksel hadde brukt muligheten til kor på tape, og koret på sin egen sang.

Neste kvinne ut var Laura, med sin «Play». Laura startet sittende på en stor sjakkbrikke i gull, omkranset av gullkledte dansere på små podier.

Danny satt midt på scenen på en krakk og sang sin «Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua» med en mørk scene, røyk langs gulvet, piano med levende lys, dansere og mot slutten forsvinner dansere, pianist og til slutt Danny.

Sceneshowet til Oskr og hans «Lie» var kun nære bilder av ham, med en kvinne som dukket opp i bakgrunnen og regn foran Oskr mot slutten.

Blind Channel med «Dark Side» hadde ett forrykende show i rødt, med masse lys og skjermer i bekgrunnen. De fikk også scenen til å se enorm ut.

Sist ut var Ilta og «Kelle mä soitan», som hadde med seg ett hvitt piano med vinger på scenen. Pianoet stod på ett podie som var badet i røyk.

Etter stemmeslusene var åpnet, fikk vi se alle artistene høre hverandres låter og kommentere disse, før Antti igjen kom på scenen for å fremføre låta «Master Workout». og så fikk vi ett gjensyn på Krista Siegfrids.

Så var det klart for stemmene fra den internasjonale juryen. Der var det noen kjenninger. Storbritannias representant var William Lee Adams fra Wiwibloggs, Islands var Klemens Hannigan fra Hatari og Zibbz fra ESC 2018 representerte Sveits. De andre landene var USA, Polen, Spania og Nederland.

Etter juryen hadde sagt sitt, var det tid for ett nytt pauseinnslag, denne gangen Haloo Helsinki med «Piilotan mun kyyneleet».

Så var det tid for stemmene fra folket og da gikk Blind Channel til topps med den store poengsummen 551 poeng!

Vi i escnorge gratulerer Blind Channel med seieren og ønsker lykke til i Rotterdam!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien