Blogg: Takk for sjangerens år NRK!

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Dette er et blogginnlegg. Blogginnlegget gir uttrykk for skribentens personlige mening.

Da har et seks ukers langt eventyr gått mot slutten. Konfettien har lagt seg og det gjenstår bare å si – TUSEN TAKK FOR EN FOLKEFEST!

En av tingene som jeg har bemerket meg i år er sjangerbredde som har vært i årets Melodi Grand Prix. Det bør NRK virkelig takkes for.

Siden første lanseringsdag mandag 11. januar har vi fått sjanger på sjanger på sjanger. NRK har latt oss bli kjent med 26 bidrag som har vist et bredt og sterkt musikknorge.

Sjangerens år er et faktum. Vi har vært låter som har hatt rock, pop, ballader, country, R&B, folkeinspirert pop, soul, blues, vise, disco, hiphop, folklore, rap og schlager. Lista er lang. Det har virkelig vært en glede å se alle disse sjangerene i konkurransen!

Det er ingen tvil om hvor mye Melodi Grand Prix engasjerer. Det har vært seks uker med vilt engasjement der ute, og ikke minst mobiliseringen til wildcard-finalen har vært en fryd for øyet. En ting synes jeg vi kan konkludere med. Delfinale og wildcard-programmet bør komme for å bli!

Uansett hvordan resultatet gikk i går vil det alltid være diskusjoner og reaksjoner på utfallet og vinneren. Uansett kunne gårdagens varierte og spennende finale speile resten av sesongen som har vært av årets Melodi Grand Prix. Nå er det på tide å vende snuta si mot Europa og Rotterdam i mai. Jeg gleder meg til festen! Tusen takk for sjangerens år NRK!

Del:
Relaterte artikler