Blogg: Måneskin vinner etter en lang Sanremo finale

Foto: Francis Delacroix

I går kveld eller i natt, ble det klart at Måneskin vinner Festival Di Sanremo 2021, og tidligere på dagen i dag ble det klart at de har akseptert tilbudet om å representere Italia i årets Eurovision.

Dette er et blogginnlegg og representerer skribentens personlige mening.

Det er ingen lettvektere Italia sender til Eurovision. I likhet med de seneste representantene de har sendt er Måneskin et veldig populært og kjent navn i Italia.

De ble kjent etter at de ble nummer to i den italienske utgaven av X-Factor i 2017. Navnet Måneskin kommer fra dansk, da det er morsmålet til gruppens bassist Victoria De Angelis.

Ellers syns jeg det var en flott finale av Sanremo som alltid. En herlig miks av bidrag, pausenumre, løs regi og ikke eksisterende manus er det jeg liker utrolig godt med Sanremo festivalen, og som jeg finner sjarmerende.

Årets finale gikk langt over tiden, og av de åtte finalene jeg har fått med meg er nok dette den som har vart lengst, og som tiltross for sin sjarm har føltes veldig lang ut.

Personlig er jeg ikke så glad i sjangeren som låten til Måneskin er i, men jeg liker faktisk denne godt. De fremfører låten godt, den er på Italiensk, og jeg tenker at Italia nok engang havner i topp ti i mai.

De to andre låtene som også havnet i topp tre, besto faktisk av tidligere Eurovisiondeltagere. Ermal Meta, som representerte Italia i 2018 havnet på en tredjeplass, mens andreplass ble inntatt av Francesca Michelin, som deltok for Italia i 2016. Dermed har Francesca to andreplasser på kappen, noe som er imponerende.

Legger ved tilslutt noen høydepunkter og låter fra årets Sanremo festival.

https://www.youtube.com/watch?v=1OISmX4vOKA
https://www.youtube.com/watch?v=vfVc-ltT0dk
https://www.youtube.com/watch?v=Kni7wZw03-c
https://www.youtube.com/watch?v=47g3CrzoNqs
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien