Gjon’s Tears og Sveits har sluppet årets låt til ESC

Foto: SRF/Lukas Mäder / Eurovision.tv

Den sveitsiske kringkasteren SRF har nå klokken 16 offentliggjort landets bidrag til Eurovision Song Contest 2021 i Rotterdam.

Som i fjor er det artisten Gjon’s Tears som representerer alpelandet. Låten «Repondez-moi» skulle deltatt i fjorårets ESC, men konkurransen ble som vi vet avlyst på grunn av den pågående pandemien. Gjon’s Tears eller Gjon Muharremaj som han heter fikk svært bra respons fra ESC-fansen på fjorårets bidrag, og var frem til avlysningen regnet som en av vinnerfavorittene.

SRF har valgt å gi den 22 år gamle sveitsisk-albaneren ny tillit foran årets Eurovision Song Contest, og har gjennom en intern utvelgelse med to juryer kommet frem til sangen som altså skal representere det sveitsiske flagget. Juryene har bestått av tjue «internasjonale musikkeksperter» ifølge SRF, i tillegg til ett hundre eurovision-fans. Disse to juryene skulle velge mellom tretten låter sendt inn av komponister fra hele Europa. Sveits’ og Gjon’s Tears nye låt ser du her https://www.youtube.com/watch?v=bpM6o6UiBIw

Sveits konkurrerer om finaleplass i semifinale 2 torsdag 20.mai, sist gang Sveits vant Eurovision Song Contest var i 1988, hvor den da ukjente Celine Dion brakte trofeet hjem for første gang siden Lys Assia gjorde det samme i 1956.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien