Hellas har sluppet «Last Dance»

Foto: EGO Company

Stefania skal representere Hellas med «Last Dance» i Eurovision, og nå er låta ute!

Låten blir fremført av gresk-nederlandske Stefania. Stefania er født og oppvokst i Nederland, men har greske foreldre. Hun ble først kjent gjennom The Voice Kids i Nederland, og senere som en del av trioen Kisses.

Erfarne låtskrivere

«Last Dance» er skrevet av Dimítris Kontópoulos, Pavlos Manolis, Anastasios Rammos, Diverno, Gabriel Russell og Sharon Vaughn. Dette er de samme som står bak fjorårets bidrag «SUPERG!RL».

Dimítris Kontópoulos har produsert «The Lucky One», som representerer Estland. Både Dimítris og Sharon Vaughn har skrevet «Sugar», som representerer Moldova. Dimítris har til sammen skrevet 13 Eurovision-bidrag for Hellas, Aserbajdsjan, Russland, Hviterussland, Ukraina og Moldova.

Han har også skrevet ni bidrag som har deltatt i en nasjonal uttaking. Sharon har tidligere skrevet en låt for Irland og Russland i Eurovision samt noen bidrag til Melodifestivalen.

Har Eurovision-erfaring

I 2016 representerte Stefania Nederland i Junior Eurovision med gruppen Kisses, hvor de endte på åttendeplass. Stefania ble valgt til å representere Hellas i Eurovision 2020, og var en av de første artistene til å få en ny sjanse i år etter at fjorårets konkurranse ble avlyst.

Kort karriere

I 2018 ga hun ut sin første singel, «Stupid Reasons». Hun fulgte opp med tre singler til året etter. Sommeren 2019 fremførte hun en ny versjon av hitlåten «Con Calma» under MAD Video Music Awards i Hellas. Stefania har også spilt i noen nederlandske filmer. For øyeblikket er hun i et forhold med Jannes Heuvelmans, som representerte Nederland i Junior Eurovision 2017.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien