Hviterusslands president: «Vi lager en ny sang»

Foto: CLEVER ° FRANKE

Hviterusslands omstridte president Aleksandr Lukasjenko tok lørdag bladet fra munnen og kommenterte den pågående konflikten mellom landets Eurovision-bidrag og regelverket til den europeiske kringkastingsunionen EBU.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters kommenterte Lukasjenko lørdag kravet fra EBU om at Hviterussland må enten endre tekst på årets bidrag «I’ll teach you» eller sende inn en ny låt til årets Eurovision Song Contest. Kravet kom etter heftige protester fra hviterussere, ESC-fans og kommentatorer på bakgrunn av en klart politisk tekst og tidligere tilknytning mellom bandet Galasy SMezta og Lukasjenkos autoritære regime. Presidenten selv kommenterte kontroversen med «vi lager en ny sang», og føyde til «dere ser jo selv at dette (ESC og EBU) bare er politikk». Videre uttalte Lukasjenko at «de har begynt å presse oss på alle fronter. Til og med i Eurovision ser jeg».

Det er i skrivende stund ikke kjent om Hviterussland skal sende inn en helt ny låt eller den nåværende med endret tekst, men kringkasteren BTRC har i alle tilfelle ikke mye tid å bestemme seg på. EBUs deadline for innsending av bidrag er nemlig mandag 15.mars. escNorge følger saken.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien