Nå er Georgias «YOU» ute!

Foto: Timo Kvirkvelia / Eurovision.tv

Da er endelig låta som skal representere Georgia sluppet. «You» ble presentert i programmet Daily Code på First Channel Georgia, der Tornike Kipiani var gjest.

Georgia var ett av landene som valgte å gi fjorårets artist en ny sjanse, derfor er det igjen Tornike Kipiani som skal representere Georgia i Eurovision Song Contest.

Låten Tornike Kipiani stiller med i årets konkurranse heter «You» og er en mix av rock, pop-rock og blues-rock, mens teksten handler om kjærlighet. Han har selv skrevet tekst og melodi, og låten er produsert i Bravo Records Studio sammen med Aleko Berdzenishvili. I tillegg til Tornike, bidrar Gori Girls’ Choir, Aleko Berdzenishvili, Marian Shengelia og Mariko Lezhava på innspillingen av «You».

Sceneshowet er det Emilia Sandquist som regisserer. Emilia er en del av Jean Baptiste Group og har tidligere designet sceneshow for flere av Melodifestivalens artister.

Musikkvideoen til «You» er regissert av Temo Kvirkvelia, og er filmet på diverse lokalisasjoner i Georgia. Ballettdanseren Mariam Aleksidze står for koreografien og det er hennes dansetropp som danser i videoen. Dansernes kostymer er designet av Keti Chkhikvadze.

TORNIKE KIPIANI

Tornike Kipiani, også kalt Kipo, ble født i Tbilisi, Georgia i desember 1987. Han er tre-barns far og utdannet arkitekt. Kipo startet sitt eget band som 19 åring, men det var ikke i hans tanker å bli vokalist i bandet. Da det viste seg å være vanskelig å fylle plassen som vokalist, ble det allikevel til at han tok den rollen og som det sies: resten er historie.

Han ble først kjent i Georgia da han vant georgisk X-factor i 2014. Mentoren hans var den georgisk-greske artisten Tamta, som representerte Kypros i Eurovision Song Contest i 2019. Kipo deltok i den georgiske finalen til Eurovision i 2017 med låta «You Are My Sunshine». Dessverre gikk det ikke helt veien den gangen, men i 2019 vant han georgiske Idol med 33,82 prosent av telefonstemmene. Gjennom seieren fikk han representere Georgia i Eurovision Song Contest 2020. Da det ikke ble noe av konkurransen i 2020, fikk Kipo igjen muligheten til å representere landet sitt i årets konkurranse.

Hva synes du om «You»?

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien