Hun ble narkoman og prostituert, men nektet å gi opp håpet.

Foto: Arlindo Camacho

Tidligere i år var det bandet, The Black Mamba, som gjorde rent bord under årets «Festival da Canção» med låten «Love is on my side». Dermed sikret de seg billett til Rotterdam i mai. Mandag kveld slo årets portoguisiske Eurovision håp av en prat med ESC Norge, og der kom det frem at låten har en gripende bakhistorie.

– Vi var på turne og skulle spille flere konserter i Amsterdam. Der traff vi en dame som gjorde sterkt inntrykk på oss, forteller de.

Hvor kvinnen opprinnelig kom fra husker ikke bandet, men de forteller at hun hadde reist til Nederland for å følge drømmene sine. Dessverre ble ikke livet helt slik hun hadde visualisert seg.

– Hun ble narkoman og levde et liv som prostituert på gata i Amsterdam. Likevel, til tross for den utfordrende livssituasjonen hun var kommet i, sa hun noe som gjorde sterkt inntrykk på oss. Hun følte, i alt det vonde, at kjærligheten hadde alltid vært ved hennes side. Hun var håpefull om et bedre liv, og nektet å gi opp. Det er hennes historie vi forteller i låten vår, forklarer bandet.

Hvorvidt hovedpersonen i låten har hørt sangen vites ikke, men bandet håper den når henne.

– Vi håper hun får høre den en dag. Vi synes det er veldig spesielt å ta med denne låten tilbake til Nederland. Nå kommer låten på en måte hjem igjen, smiler vokalist Pedro.

I det halvtime lange intervjuet kunne bandet også fortelle om morsomme historier fra turnelivet, hvordan pandemien har rammet dem som band, og hvordan de forbereder seg til sin opptreden i Eurovision. Se hele intervjuet HER:Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien