San Marino gir oss en nasjonal finale!

Foto: Alexander Gjørøy / escnorge.no

Store nyheter fra verdens eldste republikk, enklave og mikrostat San Marino er nettopp blitt servert. Endelig blir det nasjonal finale, og det allerede til neste sesong!

Kringkasteren i San Marino har annonsert at det skal avholdes en nasjonal finale neste år for å velge bidraget landet vil sende til Eurovision Song Contest i 2022. Det er statssekretariatet for turisme som i en begivenhetskalender for neste år har lagt inn «Una voce per San Marino» som oversettes til «En stemme for San Marino».

Ingen detaljer utgitt

Det er per nå ingen detaljer utgitt om hvordan programmet blir å foregå. Det eneste vi vet med sikkerhet er at bidraget til San Marino skal velges igjennom denne nasjonale utvelgelsen, og at det er satt til et sted i November i år, og at låten kommer etter dette.

San Marino i Eurovision ??

San Marino debuterte i Eurovision i 2008 med artisten Miodio og låten «Complice» eller «Medsammensvoren» på norsk. Bidraget endte på sisteplass i den første semifinalen med bare fem poeng. Etter mye frem og tilbake trakk landet seg fra konkurransen de to neste årene (09/10). Kringkasteren begrunnet dette med at selskapet var i en vanskelig økonomisk situasjon. I 2011 kom San Marino tilbake og har hvert med hvert år siden dette. Den velkjente artisten Valentina Monetta deltok tre år på rad og som dere vet er alle gode ting tre. På det tredje forsøket greide landet å ta seg til finale. Det var med låten «Maybye» og endte ganske langt nede på listen med en 24. plass og 14 poeng. Den beste plasseringen til San Marino ble oppnådd ved siste Eurovision i 2019 da Serhat og låten «Say Na Na Na» oppnådde en 19. plass i finalen med 77 poeng. I år presenteres landet med Senhit og låten «Adrenalina». Senhit deltok også i 2011 med låten «Stand By» som dessverre ikke nådde finale. I fjor skulle hun deltatt med «Freaky!» som dessverre ikke ble noe av etter at konkurransen ble avlyst grunnet kjente omstendigheter.

Gjenopplev noen av bidragene nevnt her:

Hvem er ditt favorittbidrag fra San Marino? Og hva synes du om at det nå blir en nasjonal finale fra mikrostaten? Og hvordan tror du den vil bli? Del det med oss i escNorge på våre Facebooksider da vel!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien