Byggingen av Eurovision – scenen er i gang

Foto: EBU / Stijn Smulders / Eurovision.tv

I dag startet byggingen av årets Eurovision – scene i Ahoy Arena i Rotterdam. Det er denne scenen Tix og de andre av årets Eurovisionartister skal opptre på i midten av neste måned.

Det er nå under en måned igjen til årets prøver starter og alle delegasjonene skal ankomme Nederland og årets vertsby Rotterdam.

Riggingen av scenen i Ahoy arena startet i dag søndag og er beregnet til å ta ca 14 dager.

I løpet av disse 14 dagene skal det være hektisk aktivitet inne i arenaen. Det skal først bygges en stor lysrigg som skal heises opp i taket, deretter skal selve podiumet til scenen bygges før det skal lages en stor LED vegg som skal bak scenen.

Årets greenroom skal også bygges, og vil på grunn av mindre publikum være plassert i selve salen, slik vi har blitt vant til fra tidligere utgaver av Eurovision.

28 april skal alt være ferdigbygd, slik at de tekniske prøvene kan starte. Det vil også være de faste stand in prøvene, og 8 mai ankommer de første delegasjonene og artistene Nederland.

Utenfor arenaen er det bygget et stort testsenter der alle artister, delegasjoner, arbeidere, presse og andre som skal inn i Ahoy må igjennom. Tidligere denne måneden ble det klart at nederlandske myndigheter tillater at 3500 publikummere får komme å se sendingene live.

Årets Eurovision er i år 18, 20 og 22 mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien