Det blir publikum i Eurovision!

Foto: EBU / STIJN SMULDERS

I dag har den nederlandske regjeringen godkjent at det blir publikum under både semifinalene, generalprøvene og finalen av Eurovision. Begrensningen blir på 3600 publikummere per show.

Eurovision Song Contest er med i en forskningsprosjekt som heter Fieldlab Eventes research programme. Under ledelse av en professor som heter Andreas Voss skal disse showene bidra til viktig informasjon om smitte i store folkemengder som dette, og hvordan slike arrangementer kan arrangeres tryggest mulig.

Den «nye» Jon Ola Sand, eksecutiv supervisor Martin Österdal sier i en pressemelding at de er veldig glade for avgjørelsen, og at dette vil gi den atmosfæren og stemningen som Eurovision er kjent for.

Det er mange regler i henhold til smittevern som publikum må forholde seg til. Alle skal være testet senest 24 timer før de kommer inn i arenaen. De skal slippes inn i puljer med egne tids-vinduer, og de skal teste seg i dagene etter arrangementene for bidra til forskningen.

Du kan lese mer utfyllende om dette på Eurovisions offisielle hjemmeside her: EUROVISION.TV

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien