LIVE FRA PRØVENE DAG 4

Team Rotterdam kommer med fortløpende oppdateringer fra den fjerde dagen med prøver i Ahoy arena.

Se vår live stream med reaksjoner og kommentarer fra prøvene her:

Første prøve blir ikke sendt ut i pressesenteret.

Georgia 10:00 – 10:30

Andre prøve: Blå og hvit bakgrunn, hvit skjorte og jeans, mørkt på scenen, står alene på scenen med ett nakent blått lys, passer til låta, kommer en plattform inn, blå skyer bak, litt rusten røst, stilige skyer i blått og hvitt, står masse ord på kroppen hans, er teksten som blir prosjektert på Tornike, setter seg ned på plattformen, mørk stjernevegg bak seg, varmere farger bak, en liten soloppgang bak som vokser.

Tredje prøve: Han har en lyssøyle bak seg, helt mørk blått bak han, mer ydmykt ansiktsuttrykk nå, blå spotter som følger, filmes litt fra siden. Kul backdropp, har skikkelig morgenrøst, går ned. Har bommet på det vokale nå. Så nå ble det en dårlig øvelse, er samme tekster på han og på backdropp. Nå synger han i falsett, dette var spesielt. Reaksjoner fra pressesenteret: «Now he sounds like me!»

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Albania 10:40 – 11:10

Andre prøve: Mørk scene med rød røyk, kort kjole/drakt i sølv, med frynser og brede skuldre, veldig mørk scene, Hun står alene, og hun er godt opplyst, rød røyksøyle bak henne, backdropp med blå sky, synger upåklagelig, mer blå skyer, med rødt lys, gjør noen dansetrinn, mer rød og blå sky, alle lyskastere rettet mot henne, bra innlevelse, blått og rødt nå, lyseffekter, masse hvite skyer, her er det ei som har varmet opp!

Tredje prøve: Mer røde skyer, røykbomber, bevegelse med armen, rød ring ut fra den, hvite, så blå røykskyer, går lenger frem på scenen, snur seg rundt, ser på oss. Fargene går i rødt og lysblått, hun lever seg veldig inn i låten, selger historien bra. Skjønner det selv om man ikke skjønner Albansk, er skikkelig drama Queen på scenen. Avsluttes med masse røyk på scenen.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Portugal 11:20 – 11:50

Andre prøve: Svart og hvitt, Tatanka har hvit hatt, svarte og hvite sko, ligner veldig på opptreden i Portugal, bandet bak, Det går over i blått, kommer regn i bakgrunnen, strykere på backdroppen foran en silhuett av en landsby, over i rødt og orange. Kommer bilde av en dame som går blant gatelys på skjermen over catwalken, hjerter og lys, Tatanka går også ut på catwalken, tar opp en gitar og spiller en gitarsolo, avslutter med varme farger.

Tredje prøve: Vokalisten er crooner-kledd, synger veldig bra. God stemning i låten. Skulle hatt sterkere lys på Tatanka (vokalisten), litt for grått, og svart. Blå lys som tar over, er ett orkester med dirigent på backdropp, bare kvinnelige strykere, går over til det gule og orange lyset, kvinne som går fra backdropp ut på skjermen over catwalk, Tatanka følger med henne ut, og drar gitarsoloen sin. Gir følelsen av å se en live opptreden, bandet har rosa dressjakker og svarte bukser. De forteller en historie som er god.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Bulgaria 12:00 – 12:30

Andre prøve: Hun har en gyllen bakgrunn, varme gode farger, nedtonet, sitter i noe som ser ut som en grå buksedress, sitter på en skrå plattform, ser ut som vann rundt, fontene på siden. Er et bilde av en type og seg selv. Er bare fokus på henne, har reist seg opp fra noe som ser ut som ett gyllent isfjell, klatrer ut på denne plattformen som roterer, gyllen lyskastere i bakgrunn, lekker fremføring.

Sitter i en lyseblå dress, i Sneakers, helt mørkt bak henne, kommer sand i en fontene, ser ut som ett isfjell. Helt nedtonet, sitter fortsatt opp på dette fjellet, gyllent, stjerner bak. Hun ser ned på ett bilde av en tidligere kjæreste kanskje, rolig klipping, reiser seg ,gule spoter opp mot taket, mot en stjernehimmel. Fjellet snurrer på seg, hun går mot toppen av dette, ser nesten ut som lyseblå pysj, stjernene faller ned bak henne. Det er god utnyttelse av scenen Vokalen sitter, så blir det helt mørk, kun litt varmt lys på Victoria.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Finland 13:40 – 14:10

Andre prøve: Backdropp hvor de svever opp ned, kledd i hvitt, Ser ut som de har samme klær som på UMK, dvs svarte. Begge vokalister i midten, blått i backdropp, lyseblå farger, litt rotete fremføring, Bandet spiller på backdropp, skifter mellom oppned og rett, kamera spinner helt rundt. Helt rødt lys, ene vokalisten på kne foran på scenen og ser i kamera, god kontakt, lyser rødt, hvite og røde spottere som blinker. Mye avstandsbilder, alle sammen foran på scenen og synger ut mot publikum, svært brøl på slutten. Alle bukker.

Tredje prøve: Svever i luften i hvite klær, her er det både røyk og pyro fra start. Mye pyro, hele tiden. 12 flammerør og 4 røykventiler. Litt mer kontakt med kamera, men de er litt mørke, pyro på nytt i refrenget. Savner kontakt med vokalister, mye hår. Mye bedre regi nå, opptur fra forrige gjennomkjøring. De fyrer av samme type flamepyro som Tix, og røyk bomber. Det byttes til rødt, vært blått til nå. Liker du rock, får du dosen nå. Underliggende beskjeder, skrift i hånd, på baksiden av en gitar. Skikkelig tøft! Filmkran som trakk seg tilbake og filmet over Green Room.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Latvia 14:20 – 14:50

Andre prøve: Her er det lyskatedral, samme som Tix. I grønt. Hun har kjole som er grønn med høy splitt, stilig glitter i toppen, mønstre, lange grønne hansker. Tre dansere med grønne visir er kledd i grønne overdeler med underdeler i sort, Fargen er i gult, krans/krone av gullhender på backdropp, dansen fra musikkvideo med krona med hendene opp. Kommer en krone opp på backdropp. De filmer ovenfra og Samanta Tina står i en krone laget av hender. Virker litt usikker på kamera, men synger som en dronning. Mønster bak som på innsida av skjell blinker i takt med musikken i gult Samanta ut i solodans så gjør danserne dansen fra musikkvideoen.

Tredje prøve: Starter med ryggen mot, ser henne i positur, Dansere i grønne tettsittende drakter, med mørkegrønne stive miniskjørt, de er korister i tillegg. Kul kjole, kanskje litt feil til låt. Backdropp som lava som renner ut i en pøl, men i gult og svart, Ser ut som polypp-koraller(?) Danserne går rundt henne, kjempegod vokal. Når danserne skak gjøre krona, slukes de i backdropp. Backdroppen er ikke helt innertier, men Samanta er nok den beste sangeren i år.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Sveits 15:00 – 15:30

Andre prøve: Stor, sort skjorte med mønster i glittertråder, sort bukse, høy i livet. Hvite sko. Er mye nærbilder, synger fantastisk, helt mørkt, bare hvitt lys bak han, litt blinkende, litt dansebevegelser, koreografi, godt blikk i kamera, føler dramaet i låta, lager bra show. Litt alternativ dans, slik at han ikke ramler ned fra installasjonen han står på, som ser ut som en kvadrat rundt han, og den er hvit, Så kommer ett rød-rosa lys i ansiktet hans, masse dans, installasjonen har sklidd fra hverandre, står inntil den ene delen. Det blir mørkt.

Tredje prøve: Fint med denne dansen han gjør, veldig bra bruk av lyssetting, ser neste ut som han svever i lufta på denne installasjonen, intens bruk av lys (epilepsivarsel!) Går fra svart til hvitt, ser ut som vann på scenegulvet, han går mot kanten av installasjonen, nesten så han ramler ned, tar en piruett, god pose, delene av plattformen forsvinner, nedenfra og opp filming, rosa lys, masse røyk på scenegulvet, bytter av kamera og masse lyseffekter. Amazing!

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Danmark 15:40 – 16:10

Andre prøve: Samme plattformer som i Danmark, samme kostyme, så helsetrøya er med. Tre korister på rad, som på 80-tallet. Backdroppet er ruter med discofølelse, rosa og lysblått, neonlys, like bra vokal som i den danske finalen, dansetrinnene er også de samme. Koreografert klapping fra koristene, vokalisten skyter hånda i været, fin kameravinkel, ruter formes som en pyramide som skytes fremover på backdroppen, han danser på podiet sitt, kamera panorerer fra side til side, egentlig er det bedre vokal. Rosa sukkersøtt 80-tall, så de er tro mot konseptet sitt. Avstandsbildene er stilige. Vokalisten løper ut på catwalken, bare lyseblått lys som skinner nå. Har med seg mikrofonstativ ut på podiet. Går over i turkisgrønt neonlys nå. Savner ett smil fra vokalisten.

Tredje prøve: Mangler glimtet i øyet på vokalist, mens det masse sjarme hos gitaristen. Ser ut som vokalisten ikke er sikker på hvor kameraet er . Nå kom det sjarme, med dans og smil! Er en veldig fargerik fremføring, stilig backdrop, nesten som å være på en digital vei, inn i en lystunnel som skifter farge. Mye energi på vokalisten, hopper og danser ute på enden av catwalken. Var en liten pyrosprut på slutten!

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Takk for i dag! Vi er tilbake igjen i morgen!

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien