Nå har alle semifinalistene hatt sin første prøve!

Foto: Nathan Reinds/NPO/NOS/AVROTROS

Prøvedag 4 er over og nå har alle semifinalistene fått prøvd seg fram på den store scenen i Ahoy Arena. I dag var det Georgia, Albania, Portugal og Bulgaria før lunsj og Finland, Latvia, Sveits og Danmark etter lunsj.

Georgia var altså først ut og Tornike var alene på scenen, kledd i hvit skjorte og jeans. Teksten ble prosjektert på kroppen hans med en mektig backdrop med fine skyer i blått og hvitt og så avsluttet det med en voksende soloppgang.

Albania var neste og Anxhela Peristeri var kledd i en kort kjole/drakt i sølv, med frynser og brede skuldre. Også hun alene på scenen, som var mørk og en rød røyksøyle bak henne. En backdrop med skyer og gjennomgående blått og rødt som farger. Anxhela sang sterkt med stor innlevelse og solgte låtens historie godt.

Portugal neste, The Black Mambas medlemmer kledd i svarte dressjakker og svarte sko. Vokalist Tatanka med hvit hatt og svarte og hvite sko som i den nasjonale finalen. En spennende backdrop med kvinnelige strykere slik at vi på en måte fikk følelsen av å ha orkester tilbake i Eurovision noen minutter. Tatanka gikk ut på catwalken bak en kvinne som kom ut av backdropen, grep en gitar og spilte en gitarsolo. En mulig henvisning til historien bak låten og vi fikk rett og slett en følelse av liveopptreden.

Bulgaria var siste land før lunsj, og Victoria var kledd i en lyseblå dress og sneakers. Hun satt på noe som så ut som et isfjell, men som egentlig var en romstein og det kom sand ut fra en fontene. Hun så ned på et bilde av det som kan være en eks-kjæreste og henne selv mens romsteinen snurret og hun gikk mot toppen av den. Backdrop med stjerner som falt ned bak Victoria og scenen ble godt utnyttet. Meget god vokal og det hele ble avsluttet med at det ble helt mørkt bortsett fra et varmt lys på artisten.

Gutta fra finske Blind Channel dro i gang med et smell etter lunsj. Opptreden mye likt fra den nasjonale finalen, backdrop der bandmedlemmene svevde opp ned i hvite klær. Pyro gjennom hele låten, 12 flammekanoner og 4 røykventiler, definitivt de som har brukt mest på den fronten til nå! Underliggende beskjeder med skrift i hånd og på baksiden av en gitar. Skikkelig rockeattitude her altså!

Latvia og Samanta Tina stilte med samme lyskatedral som TIX, i grønt. Hun hadde kjole som var grønn med høy splitt, stilig glitter i toppen og lange grønne hansker. Hadde med seg tre dansere med grønne visir og kledd i grønne overdeler og svarte underdeler. Vi så krans og krone formet med gullhender på backdropen. Og ovenfra kunne en se at Samanta Tina stod i en krone laget av hender. Og hun sang kanonbra!

Sveits er en av de store favorittene i år og Gjon’s Tears stilte med en stor, svart skjorte med mønster i glittertråder, høy i livet og med svarte bukser. Han stod på en hvit konstruksjon som så ut som en kvadrat rundt han. Gjon danser mye og lyssettingen gjorde at det så ut som han svevde i luften. Det var en intens bruk av lys, så de som har lett for å få migrene er herved advart. Vokalmessig var det aldeles nydelig!

Danmark avslutter dagen, og her er mye likt fra den nasjonale finalen, samme kostymer, samme plattformer. Tre korister på rad, som på 80-tallet. Backdroppet er ruter med discofølelse, rosa og lysblått, neonlys og rutene var formet som en pyramide som ble skutt framover. Det er rosa, sukkersøtt 80-tall så danskene er tro mot konseptet sitt. Vokalen satt som den skulle.

Det var altså dagens prøver som vi fulgte her. Hva synes du? Del gjerne med oss i ESC Norge på våre Facebooksider!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien