Syngende hyllest til Tix

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

I dag ble det presentert en video fra sang- og teatergruppen BÆRMUDA (Bærum musikk og danseteater), som i likhet med mange andre kor har måttet ha ufrivillig pause fra sine vanlige aktiviteter grunnet corona.

For å komme i gang igjen så trengte de et felles holdepunkt, og leder for Bærmuda, Cecilie Due, sier at nå i disse dager er det Eurovision og Tix som er i vinden, så vi fikk laget vår egen a cappella versjon av låta «Ut av mørket».

Det har vært en utfordrende periode for alle, og styret i gruppen fant ut at de kunne lage et digitalt skjermkor. De tok kontakt med managementet til Tix for å høre om de kunne bruka låta, og det var Tix, eller Andreas Haukeland, selv som svarte ja og var positiv til det hele.

Tix er i disse dager som kjent på plass i Rotterdam og er godt i gang med forberedelsene til sin opptreden i semifinale en, tirsdag 18.mai. Han fikk tilsendt videoen da den var ferdig og var godt fornøyd med resultatet. Han sier i en uttalelse til Budstikka (lokalavis for Asker og Bærum kommune i Viken) : «Jeg fikk tilsendt videoen rett før min første sceneprøve på den store Eurovision-scenen. Så fantastisk hyggelig å motta en slik støtte fra min egen hjemkommune. Dette var en kjempekul motivasjonsboost«.

Til å arrangere sin versjon av poplåten har BærMuDa fått hjelp fra frilanskomponist Alexander Aarøen Pedersen (28). Aarøen Pedersen, som til daglig studerer jazzkomposisjon ved Norges musikkhøgskole, beskriver «Ut av mørket» som en god låt å jobbe med. Komponisten skryter av låta til Tix og sier at den er lett, fengende og har en god melodi som sitter lett i øret. Det gjorde det enkelt å lage noe som kunne passe for flere.

Her kan du se videoen av Bærmuda sin versjon av «Ut av mørket». Ble det ikke fin?

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien