Malta: Svarer på kritikken!

Foto: Carlton Agius

Siden årets låt for Malta – «Je Me Casse» ble sluppet har Destiny ligger på toppen av oddsen. I lys av dette har hun også signert en verdensomspennende avtale med Sony Music. Etter hennes første prøve på søndag i Rotterdam fikk styling og sceneshow veldig mye kritikk i Malta og blant Eurovision-fans. Både Destiny og hennes tidligere X Factor mentor, og Eurovision deltaker Ira Losco har gått ut for å forsvare stylingen.

Denne søndagen hadde Destiny fra Malta sine første prøver i Rotterdam. Showet har blitt laget av Sasha Jean-Baptiste. Dette ble kritisert og nå har Destiny gått ut med å forsvare stylingen hennes.

Her skriver hun at prøvene hennes akkurat definerte hva det å vise styrke handler om. «Jeg elsker det, og det får meg til å være komfortabel» skriver hun. Til slutt avslutter hun med å skrive; «dette er ingen gimmick, dette er livshistorien min».

Ira Losco som deltok for Malta i Eurovision Song Contest i 2002 og 2016 gikk ut offentlig med å støtte Destiny. Her nevnte hun i et veldig sterkt innlegg imot de som har kritisert Destiny for størrelse og hudfarge om hennes.

«Vi står fremfor Eurovision artister som har blitt misbrukt online med bakgrunn av deres identiteter, dette har dessverre også blitt gjort i år – kanskje mer enn noen gang». Skriver Ira Losco.

Kan bli historisk!

Destiny Chukunyere vant Juniour Eurovision Song Contest i 2015 med låta «Not My Sould». Der tok hun rekord med 185 poeng, og vant for Malta for en andre gang. I 2017 deltok hun i Britain’s Got Talent og kom til semifinalen.

Destiny deltok også som bakgrunnssanger for Michela som representerte Malta i Eurovision Song Contest 2019. Samme år gikk hun på audition i X Factor Malta som var Malta sin nasjonale utvelgelse. Her fikk hun Ira Losco som mentor og vant konkurransen. I fjor skulle hun delta med låta «All Of My Love», men konkurransen ble avlyst på grunn av coronapandemien.

I år valgte den maltetiske kringkastingen TVM Destiny og «Je Me Casse» internt. Hun vil delta i den første semfinalen den 18. mai. Vinner Destiny blir hun historisk med å bli den aller første vinneren som har klart å vinne både Junior Eurovision Song Contest og Eurovision Song Contest.

Sjekk ut vårt intervju med Destiny her!

Hva synes du om kritikken?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien