LIVE FRA PRØVENE – DAG 5

Team Rotterdam kommer med fortløpende oppdateringer fra den femte dagen med prøver i Ahoy arena. I dag er det artistene fra semfinale 1 som har sine andre prøver.

Se vår livestream med kommentarer på hva som skjer på scenen i Rotterdam:

Litauen 10:00 – 10:20

Første prøve: Her er det ganske likt som sist, bare mer energi, lilla backdropp som ser ut som sceneteppe, smil og god kontakt ,med kamera. Lilla søyler som ser ut som abstrakte av bygninger, det vanlige sjakkmønster på refrenget , da tar det av. Perfekt nummer for å starte semifinalen Trygge på danserutiner, virker som soleklar finalist, litt mer lyn innimellom når de skifter mellom backdroppene. Mista mikrofonsender, henger på rygg, tar den i hånda, putter i buksa, tar tak i kamera, masse energi, og de avslutter i en t-formasjon.

Andre prøve: Veldig stilig act, er så clean, gult lilla mørkeblått, tredelt skjerm, ser bandmedlemmene på hver side av vokalist, det er så kult. Energibombene i låten er mellomspillet, sjakkmønstret er nå også på gulvet. De justeringene de har gjort har gjort det mye bedre. Filmingen er on-point, masse energi, man blir glad,

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Tredje prøve: Er så classy, Vaidotas spiller skuespill med hele kroppen og ansiktet, forteller en historie, utrolig flott backdropp, dansen er så 80-talls, føles så fritt som det var på 80-tallet, føles som om man skule gått på disco i dette ti-året. Bandet i gule dresser, mens danserne i noe som ser mer ut som skoleuniformer, mer casual. SÅ BRA!

Slovenia 10:25 – 10:45

Første prøve: Har på samme buksedress med kappen, hvit. Har det sorte hulle med glødende farger rundt, nå kommer ildkulene som flyr rundt, gløder i gult, mer av det nå, mer energi, går over til jordkloden som kommer opp, ser halve jordkloden, ser ut som de glødende kulene har landet på jorden. Her har de jobbet mye. Nå har hun også kontroll på kappa når hun går ut på podiet. Ana står mer i fokus, mer energi, gestikulerer med hendene, vokalen er prefekt, eksploderende glødeballer i podiet.

Andre prøve: Det er ganske classy show, hun har blikket inn i kamera, er flinkere til å selge historien sin, de har skjerpet backdroppen sin, står i stil med sangen, Nå ser det ut som de glødende kulene skytes over henne, hadde ikke skadet å dratt fram koret som synger, glødende kuler går over til jordkloden, halve ser ut som det indre av jorda. Det blir litt ensomt, hun klarer ikke å fange deg helt, ser litt alene ut, spørs om dette fenger like mye som Litauen.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Tredje prøve: Det begynner nedtonet, med det glødende sorte hullet bak henne, denne effekten med at de glødende ballen flyr over henne er flott. Jordkloden kommer opp. Smil fra Ana, ser litt tryggere ut. Slovenia kan være stolte av dette bidraget, Går ut på catwalk, under skjermen med naturbilder, fjell, hav, skog og foss. Gulvet reagerer med trykket i låten. Denne låta hadde kledd vindmaskin og korister.

Russland 10:50 – 11:10

Første prøve: Samme kjole , lagt av tøybiter sendt inn av kvinner fra hele Russland, nå har koristene fått på seg kostymer i gull. Der går hun ut av kjolen, har på seg en annen rød kjeledress enn sist, mer gull i skjerfet i håret. Koristene står rundt henne som i den Russiske finalen, blir ganske likt som . Ser ut som ett maleri som mister fargen på backdroppen. Så over på den russiske dele, Russisk ikon på bild på backdropp og hester, og masse positive budskap, «Be yourself», veksler mellom engelsk og russisk, pyntet på mikrofonstativ, ser heklet ut. Kvinnekor på backdropp, hun synger mot koret. Koristene går rundt henne.

Andre prøve: Er så stilig når hun kommer kjørende inn i denne kjolen. De filmer bedre nå, har fantastiske ansiktsuttrykk når hun blir dratt frem i kjolen, døren går opp, hun hoppe ut og slenger igjen døra. Masse attitude «Rise up» «Be unstoppable» «Break the wall» i store bokstaver på backdropp, så over til en dame på backdroppen. Så igjen masse positive budskap på backdroppen, «Russian woman», «Break the wall, dont be afraid» Snur seg mot backdroppen, masse russiske damer som ett kor, Manizha og korister står og synger til de, hyller de. Går fra å være store bilder til mindre bilder av damene, helt til de danner ordene Russian Women.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Tredje prøve: Filming av starten er bra, en av de mest moderne låter i år. Er ett mønster i gulvet, som ser ut som røyk og en pulverfarge, lager liv i gulvet. Manizha eier scenen Der kom pyro! Stoore flammer, lange, står opp 4-5 meter fra scenen. Disse kommer til å merkes for de som sitter forrest. Mye deilig energi, har så mye guts og trøkk. Står woman på ryggen hennes.

Sverige 11:15 – 11:35

Første prøve: Han har den samme veggen i betong som åpner seg i backdropp. I dag har han svarte, røde og hvite negler, samme kostyme. Sidelys som er kule, mer lys på sidene, intenst. Det blinker bak han, sterkere enn sist, synger bra i dag. Der kom danserne på scenen, god kontakt med kamera. Der lyser den høye åpningen bak i gult, rød løper i gulvet , der Tusse står. Så ett par kameramenn. Zoomer ut, da kommer koristene på backdropp, helt rødt, eksploderer i hvitt, hvit røyk, stjernehimmel som blinker. Veldig bra vokal, gikk over til litt rusten på slutten.

Andre prøve: Er velig fin oppgradering av kostymet siden Mello, murpilaren bak han går over til hvitt og over til rødt. Nesten for skarpe lys. Flott fremføring, godt blikk, inn i kamera, danserne inn, fortvilelsen i øynene til Tusse er intense. Sliter litt vokalt nå, men gir alt. Litt sleivklipping i dette nummeret. Blir 16 dansere med de på backdroppen, er de 4 danserne som er multiplisert opp på backdroppen. Scenen er nå en stjernehimmel som kommer mot deg bakfra. Kor på bånd. Han sliter vokalt mot slutten.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Vi fikk kun to prøver fra Sverige.

Australia 11:40 – 12:00

Det vil ikke vises noe fra Australia i dag.

Nå har det kommet en eksklusiv titt på Montaigne sitt show:

Og så har vi fått ett bilde fra «live-on-tape»-innspillingen til Montaigne. Her er det mye sort lakk og gule lys.

Foto: JESS GLEESON

Nord-Makedonia 13:05 – 13:25

Første prøve: Vasil står der helt i mørket, med sort dress med kappe på skulderen. Kun halve ansiktet opplyst med spot, synger fint. ER en glødende ball/hjerte som gløder ut i årer i gull på brystet hans. Nå dunker hjertet og så kommer hjertet i hånden hans, som blir til røyk, lyskaster opp med stjernene på backdroppen, Han synger så flott, Digitale flammer ,blanding av gull og gult i lyset her. Han drar på med vokalen, Nå har de fått på en flamme som ramler ned bak han. Åpner jakka, speileffekten fra vesten hans, stråler ut, og så kommer en sol som stråler bak og så kommer det skyer foran sola. Og så drar han til, sparte ikke på vokalen. Er litt musikal over det, han klarer ikke å eie scenen alene. Har vokal støtte bak, de kunne kommet ut og backet.

Andre prøve: Åpningen er classy, med lyskasteren på halve ansiktet, prøver veldig å spille en rolle. Så starter den lysende kulen/hjertet på brystet, med stråler ut som blodårer. Gullrøyk fra hånd, gullstøv fra kroppen som blir til en stjernehimmel med gyllene gule lys. Tar fyr på scenen, beholder den gylne stemninga. Jobber bra mot kamera, blir litt anonym på scenen. Nå er det fullt skinn i disse speilflisene på brystkassa hans! Gåsehudmoment! Gylne lys bak han, lavastråler, solstråler, siste tone, den er fantastisk bra.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Fikk kun to prøver fra Nord-Makedonia.

Irland 13:30 – 13:50

Første prøve: Her denne effekten på plass med en papirskog, nesten som en popup-bok. Går mellom trær, ser ut som hun går på en tredemølle. Er ringer med papir i lag, hender blar i bøkene, flipper gjennom masse sider veldig fort, ser masse bilder som flytter på seg. ikke helt bra vokalt. Effektene sitter bedre, Skifter mellom trær, skyer , hav, store bølger, mellom disse arkene, hender som flipper sidene. Forteller en historie, papirlandsby, flikker ting til siden, mørk blått og hvitt, regne på backdroppen, grønn fløyelsdress, med striper, grønt skinnbelte, barbeint. Zoomer ut fra historien, varmt rødt og orange, Lesley smilende.

Andre prøve: Står inne i den papirutklippsgreia, henter en lapp som ligger der som hun putter i buksa. Hvite trær, svart bakgrunn, står inne i en papirrose, kommer hender hun vifter bort, står inne i en bok som det blas i , går inn igjen i papirskogen sin. Er ikke alltid bevegelser er synkront, hav, skyer, bølger, blir nesten tatt av bølgen, hus og går gjennom en gate med papirhus, dytter de bort, kommer seg gjennom, regn i bakgrunnen, er litt anstrengt etter «spurten» inn mot mål, som er ut solnedgangsrød, trær opp på slutten.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Tredje prøve: Hu ser veldig blid ut, tar opp denne lappen, har litt pusteproblemer, effekten med hånda i starten funker. Men nå er det bedre vokal, har litt mer sjarme nå, virker tryggere. Sjøscenen er ganske kul, der hun stopper bølgen. Litt dumt med hendene på boka, de blar fra bølgen til hun kommer til denne landsbyen. Bøkene ender i denne byen hun går inn i . Du transporters fra en historie til en annen. Mye mer personlighet i opptreden nå. Og nå hiver hun lappen hun henter på begynnelsen ut til publikum.

Kypros 13:55 – 14:15

Første prøve: Hun ligger på gulvet, rødt, bølgende effekter, litt lengre kjole nå, danserne i røde lateksdrakter, god attitude, speileffekten gir følelsen av 8 dansere ikke 4, gymdamene/danserne er veldig fleksible, turner og går i spagaten. Elena alene på gulvet, står i baklengs bro, påvirker ikke vokal, danserne er tilbake, helt rødt lys, blinker i speilet, veldig rødt lys ovenfra. Her sitter kameravinkler, bakgrunn og dans Kommer opp masse El diablo på speilet, Elena er med å danser, ikke noe heseblesende her. Dette er lekkert. Masse attitude. Ender opp alene på scenen, går med ryggen mot publikum, snur seg over skulderen og sier El Diablo.

Andre prøve: Ser nesten ut som hun ligger på ett rødt laken, reiser seg og går med selvsikre skritt ur på scenen, røde dansere i tettsittende kostymer, ser bare de som danser. Går i hvitt sort og rødt , rent i backdropp, ser danserne i dobbel versjon pga speilet, hun har attitude, man ser at hun kjemper mot det djevelske forholdet. Sitter i noe som minner om buddahstilling, men beveger på seg. Dansere med lange svarte fletter. Hun har alt inne. Vokalen er bra, ikke noe å trekk på den. Får litt Marilyn Monroe-øyeblikk på slutten der, når hun ser over skulderen.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Tredje: Ser nesten upreget ut av at hun har hatt to hele gjennomganger, hun har akkurat høye nok hæler til at dansen sitter som støpt, spesialeffekten gjør at når det filmer fra scenen ser det ut som de går på veggene. Hvordan kan man stå opp ned i bro uten at det gir utslag på sangen. hun har litt støttevokal. Danserne er veldig kule. Nå kom pyro, en flammevegg, står El Diablo med svarte bokstaver med mønstre foran flammene. Dette går Lady Gaga en høy gang!

NORGE 14:20 – 14:40

Første prøve: Står på svart bakgrunnen, spotter bak, mindre belysning på djevlene, andre spotter i dag, oppover, skyene synes i toppen. Blå som skyter ut til sidene, vokalt bra, samme drakt, kjettingen er litt strammere, skyene skyter opp, en spott som følger han nå, hører kjettingene, kommer lyn i gulvet, lyseblått lys, vingene skinner mer, storm i gulvet, veldig stilig når de filmer ovenfra når djevlene løper rundt podiet, nå er han å toppen av siste refreng, med rosa og gule lys, mye mer avstandsbilder, så du ser soloppgangen bedre, nesten bare gult. De som ser på er fornøyd! Lekrere belysning i arenaen.

Andre prøve: En spot ned, lyser opp han, er behagelig start på låta, har fortvilt kroppsspråk og ansikt, ser djevelene sliter i Tix, blått behagelig lys, hører rasling fra kjettingene, ser bildet ovenfra hvor de sliter i kjettingene, glitrer mer i drakta, vokalt er ikke noe å klage på. Liker uttrykket i ansiktet, klarer å utrykke fortvilelse selv med solbriller, djevlene må løpe oppe på pelsen hans. Roer ned, begynner med lys inne i kappa, varmt lys, soloppgang, skyer ut mot salen, Deilig å høre på. Står utmerket ut. Ser speilbilde av han i gulvet, orange lyset lyser i takt på slutten. Hakket bedre nå. Mer detaljer i at lyset beveger seg i takt med musikken, tydelig storm i gulvet.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Tredje prøve: Kostymet ser mer glitrende ut i dag, nå er det røyk på scenen, ser lekkert ut, lyser skrått over artist og scenen, så kommer skyer som skyter frem, turkis og mørkblått, røyk over scenen, ser ut som himmel. Flammeball! Skyter skrått opp. Nå panoreres fra djevel til Tix, spot over som ser ut som sol. Pyro i refrenget, Han lever seg inn i det. Fortsatt lyseblått lys, klipping med vingen inn fr siden, gult lys, rosa skyer, flammer, let me go, da er djevlene tilbake på podiene sine. Masse pyro, strekker hånda opp mot himmelen mens han synger «There’s no way I’ll ever reach up to Heaven to you»

Kroatia 14:45 – 15:05

Første prøve: På ett podie. Rosa og blått neonlys som skyter ned på siden Knipser og da reagerer skjerm på det, Danserne i sølv, Futuristisk preg. Albina har fått sølvsminke, små krystaller rundt øynene, Effekt, blir fem versjoner av seg selv, dansere på, da blir effekt borte, alle fem oppe på platå. Hun står ute på catwalken, blir striper i lys, lyseblått og rosa. Danserne løfter henne opp, de spinner henne rundt og det filmes ovenfra. Teksten kommer opp på backdroppen. Det er kul koreografi, sitter bra vokalt, savner litt kontakt, mye avstands bilder. Så ut som det var bruk av vindmaskin.

Andre prøve: Står og får lyseblå og rosa lysskudd bak henne, vindmaskin blåser det lange håret hennes. Er noe futuristisk over dette, armen ut, skytes ut lys, mannlige dansere i sølvbukser og bolero, de marsjerer stillestående , sender danserne bort, vil eie scenen, hun dupliseres til 5 av seg selv. Synger veldig bra, danser bra, er noe 80-talls Kylie Minogue over dette. Bæres fra en plattform til en annen, synger liggende. Smiler lykkelig over at det er ferdig.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Tredje prøve: Pyroraketter, de har ryddet opp i showet siden førstegjennomkjøring. Har da samme pyro som Island.

Belgia 15:35 – 15:55

Første prøve: Starter som sist i sort kjole med glitter, lys i bakgrunnen, likt som sist, nedtonet, hun snur seg og følger kameraet. De har gjort ett smart grep med å ha noen gyllende toner hos alle i bandet. Ansiktet til Geike på backdroppen, har ett kaldt men djevelsk uttrykk, koring fra gutta er mørk og deilig. Elsker at hu ser mørk ut i blikket, Korist som skuler på Geike når hun synger. Behagelig. En god rytme, Ansiktet til Geike også på sideskjermen.

Andre prøve: Geike står med en sort bakgrunn, hvite lys, zoomes ut, ser korist, oh bandmedlemmer. Like stilren som sist, har da samme lysene som Tusse, men de er rundt podiet og blinker i takt med musikken. Flott effekt med delen av ansiktet til Geike på bakgrunnen, koristen kommer opp bak henne og dette skaper dybde i bildet. Hendene til G synes på backdroppen. Vokalen er upåklagelig. God øyekontakt med Geike. Når de zoomer ut, kommer hun på skjermen ut mot catwalken, med deler av ansiktet hennes og det bekymrede uttrykket. Stilig når lysene dunker i takt med bassen.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Israel 16:00 – 16:20

Første prøve: Nå ser det ut som det glinser enda mer fra jakka, hårkrona er på, med noen steiner. Ser ut som danserne har fått noen stropper med bling og sølv som henger fra lommene, for å matche Eden. Sølv i sminka, veldig fint. Lyseblått og rosa, står Set Me Free på backdropp, de står ute på podiet, og det viser 3 animerte Edens i rosa og hvitt, på skjermen over catwalken. Tilbake på hovedscenen, litt andpusten, den høye tonen veldig bra. Jakken er revet av. Bomma på første whistle-note, men den andre satt. Viste skuffelse når hun ikke klarte første.

Andre prøve: Begynner med blått lys. Draktene er hvite med sølvelementer, hun står på trekanter, masse neonlys, rosa blålilla, 5 energiske dansere. Hun beveger også på seg, håret er flettet med noe som ser ut som hårglitter krone, ut på catwalk, nedsenkbar skjerm langs catwalk, som blir senket helt ned, med 3 stk animert Eden, med rosa og hvit flettet hår. Stopper på vei fra catwalken for å gjøre dansemoves. Nå blir jakken revet av, og til syne kommer en drakt som ser ut til at den er lagt av flettet hår. Får til den høye b6!

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Tredje prøve: Nummeret er akkurat det samme som på de to første, men her har de lagt til pyro på slutten.

Romania 16:25 – 16:45

Første prøve: Danserne ligger på gulvet. Roxen har samme kostyme, men hun har krøllet håret. Danserne har og på samme kostymer, nå med hette. Backdroppen går i blått, det er mennesker på den, Roxen er med og danser. Nå prøver danserne å ta tak i henne. Fargen går over i rødt. Så blir hun blir dratt over gulvet, røyk på backdroppen med silhuetter av mennesker som klamrer seg fast på backdroppen. Roxen prøver å komme seg unna danserne ved å løpe ut på catwalken. Danserne kommer etter, tar henne igjen, knepper opp hetta, blir til hvit pels som ligger ned over skuldrene. Kommer soloppgang på alle skjermene . Litt andpusten, men bedre vokalt. Måtte trekke pusten ekstra på slutten der nå.

Andre prøve: Blått, blå scene, er kledd i hettegenser, ganske ungdommelig. Passer bra til historien i sangen. Er ett bra bilde på stemningen. Blir løftet opp og springer rundt. Ser bra inn i kameraet. Så blir hun dratt langs gulvet, danserne ser ut som de står og skriker til henne. Går mot catwalken, skygger og hender som følger etter, en danser som prøver å kysse henne, ta en bit av henne. Det er veldig intenst, hun får fram den intense stemninga i låten sin. Nå er det en lillarosa himmel. Litt anstrengt i stemmen av og til. Ser fortvilt ut. Og når soloppgangen kommer står danserne tett rundt henne.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Tredje prøve: Røyk på hele gulvet nå. Hun har samme effekt som Tix, denne stormen som går rundt henne på gulvet. Hun forteller mye av den samme historien som han. Mye røyk, så man ser ikke at hun blir dratt langs gulvet. Ganske god vokal denne runden og. Er ett veldig lekkert nummer. Om hun klarer den siste noten nå, skal man ikke se bort fra at hun kvalifiserer seg. -ikke helt, men det var ikke langt unna.

Aserbaijan 16:50 – 17:10

Første prøve: Står foran den samme gullkula som sist, samme kostyme, har satt opp håret, mer sminke, og har boots i stedet for stiletter. Er mandala mønster på backdroppen, de gjør denne dansen på rekke og rad Så kommer den trehodete slangen inni gulkula. Dette er en feelgood låt, men scenen er stor. Så går de over til dansen hvor danserne står bak henne og bruker armene. Får blomstrete mandalmønster i gulv, de vifter med hestehalene sine, er mer posering enn dans. Gullkula spruter ild og røk, får opp det altseende øyet på toppen.

Andre prøve: Gullkule og gullgardiner, håret i hestehale, poserer, skal være fristerinner, er veldig kult med de Aserbajdsjanske rytmene. Så kommer dansesekvensen som ligner på Raylee sin fra i fjor. Det er masse flammer, så «Land of fire» er representert. Tror slangen skal prøve å forføre oss. Det blir litt lite tøy. Hun synger bra. Skjer mye med ildkula som heves på backdropp, tilslutt eksploderer den

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Tredje runde: Hun er søt denne jenta. Hun har det mest unike backdroppet i år, selv om det går i rosa. De har gjort en bra jobb med å få det til å virke eksotisk. Der kom det flammer! Er stor intensitet på slutten.

Ukraina 17:15 – 17:35

Første prøve: Så flink hun stand in er. Ellers er det det samme showet, samme flåten, lik backdropp, samme lyset. Lysblå som ser ut som knust is, med dyr som løper og kryper over. De filmer på en måte så backdroppen ikke er like intens. Ny vinkel, så fløytist får mer tid i bilde. Bandet får mer fokus, ikke så kaotisk nå pga annen filming. Bedre stemning på flåta. Ikke så mye panoramabilder, så det blir lettere å få med seg dansere og band, er noe hypnotiserende over dette

Andre prøve: Standin synger ganske bra . Gul sol på backdropp, bandet tramper takten, diverse menneskeskikkelser i positurer på backdroppen. Og så er det en lyseksplosjon både på gulv og bak. Danserne rundt vokalisten, delt skjerm på skrå, dansere flankerer K. Danserne med lysringer, isblå farger som isfjell, blått lys ned på scenen. Roes ned, fløytisten sees og høres. Det er store menneskeskikkelser som løper mot oss på backdroppen med samme energi som i låt. Blir mer intenst og figurene kommer nærmere. Ender opp med en hvit sol i bakgrunnen.

Andre prøve for Ukraina 2021, med stand-in. Foto: EBU / THOMAS HANSES

Tredje prøve: Samme som de foregående prøvene. Det er mye mer fokus på flåten med de hvite trærne, og flåten med bandet. Er mer tett filming, så man ser at danserne danser tradisjonsdans. De spiller en rolle, er med å forteller historien. På backdroppen ser det ut som det er mennesker inne bak vinduer som prøver å komme seg ut. Så kommer de store menneskeskikkelsene over backdroppen.

Takk for i dag! Vi er tilbake igjen i morgen!

Del:
Relaterte artikler