TIX har hatt andre prøve – SE BILDENE!

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

TIX har vært på Eurovision-scenen igjen og hatt sine andre prøver. Se bildene og les vår rapport fra pressekonferansen og sceneopptredenen.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING
Foto: EBU / ANDRES PUTTING
Foto: EBU / ANDRES PUTTING
Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Avslører sin personlige favoritt på pressekonferansen

TIX kommer hoppende inn, og har så vidt fått av seg halvparten av kostymet. Han stiller seg oppå bordet, og får pressen til å røre på seg. TIX er fornøyd med prøvene. Det er mange forandringer, og det skal bli flere. Det skal finpusses, men han vil ikke avsløre noe. Det er varmt i jakken. Han hater den, men føler seg så fin. Og den er tung.

Ukraina er en utfordring

Han avslører at han ville fremført «El diablo», om han måtte fremført en av de andre låtene i år. Men skulle han utfordret seg, ville det blitt Ukraina.

TIX forteller om at han var alene på julaften og nyttårsaften for at sangen skulle bli perfekt. Noen har store team her, og det er en ære å møte alle. Han skrev den norske versjonen alene, men er kanskje den eneste som har skrevet og produsert låten selv.

TIX til Aserbajdsjan?

Han får spørsmål om hva han gjør når vinner, og svarer konstant: Reise til Aserbajdsjan. Det ville vært en fin plass. Han følger opp med «Hvis du vet, så vet du, og vet du ikke, så vil du få vite det snart». Hele salen ler.

Men han vil gi oss noen ordentlige ord først. «Å vinne vil gi meg muligheten til å si noen gode ord. Motivere folk. Og la folk få vite at det er håp.»

Får svar fra Efendi

Men Aserbajdsjan?, spør vertinnen.

Det er ikke i spørsmålene dine, svarer TIX.

Nei, følger vertinnen opp med, før TIX avslører at det er en slags kjærlighetshistorie der, før han bryter av med «neste spørsmål».

Har dere møttes, spør vertinnen.

Nei, vi har ikke det, men hun publiserte nettopp noe på Instagram, svarer han. Og her kan du se klippet det er snakk om. Historien bak er at TIX selv la ut et klipp der han sang til Aserbajdsjans artist, Efendi. Nå har hun altså svart.

Resten av pressekonferansen går med til å snakke om at alle kan oppnå drømmene sine. På norsk sier han, «enten går det bra, ellers går det over», og forklarer dette til pressen. Og TIX håper han kan inspirere noen med historien sin.

TIX fikk tre runder

Vi fikk tre gjennomganger med TIX under prøvene i Rotterdam Ahoy i dag. Her kan du lese hva vi så.

Første prøve

Står på podiet foran svart bakgrunn, bare spotter bak, mindre belysning på djevlene, andre spottere i dag, de lyser oppover over TIX. Skyene synes i toppen av skjermen bak. Blå skyer som skyter ut til sidene, vokalt bra, samme drakt, kjettingen er litt strammere, skyene skyter opp og ut på sidene. Bare en spott som følger han nå, vi hører kjettingene fra drakampen, kommer lyn i gulvet, lyseblått lys bak han som får vingene til skinner mer, storm i gulvet som svirrer rundt podiet, veldig stilig når de filmer ovenfra når djevlene løper rundt podiet. I siste refreng er det soloppgang med rosa og gule lys, mye mer avstandsbilder, så du ser soloppgangen bedre, nesten bare gult lys. De som ser på er fornøyd! Lekrere belysning i arenaen. Bedre klipping av bildene.

Andre prøve

En spot ned, lyser opp han, er behagelig start på låta, har fortvilt kroppsspråk og ansikt, ser djevelene sliter i Tix, blått behagelig lys, hører rasling fra kjettingene, ser bildet ovenfra hvor de sliter i kjettingene, glitrer mer i drakta, vokalt er ikke noe å klage på. Liker uttrykket i ansiktet, klarer å utrykke fortvilelse selv med solbriller, djevlene må løpe oppe på pelsen hans. Roer ned, begynner med lys inne i kappa, varmt lys, soloppgang, skyer ut mot salen, Deilig å høre på. Står utmerket ut. Ser speilbilde av han i gulvet, orange lyset lyser i takt på slutten. Hakket bedre nå. Mer detaljer i at lyset beveger seg i takt med musikken, tydelig storm i gulvet.

Tredje prøve

Tredje prøve: Kostymet ser mer glitrende ut i dag, nå er det røyk på scenen, ser lekkert ut, lyser skrått over artist og scenen, så kommer skyer som skyter frem, turkis og mørkblått, røyk over scenen, ser ut som himmel. Flammeball! Skyter skrått opp. Nå panoreres fra djevel til Tix, spot over som ser ut som sol. Pyro i refrenget, Han lever seg inn i det. Fortsatt lyseblått lys, klipping med vingen inn fr siden, gult lys, rosa skyer, flammer, let me go, da er djevlene tilbake på podiene sine. Masse pyro, strekker hånda opp mot himmelen mens han synger «There’s no way I’ll ever reach up to Heaven to you»

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien