LIVE FRA PRØVENE I ROTTERDAM – DAG 6

Team Rotterdam kommer med fortløpende oppdateringer fra den femte dagen med prøver i Ahoy arena. I dag er det artistene fra semfinale 2 som har sine andre prøver. Deretter skal de fem store og Nederland ha sine prøver i ettermiddag og kveld.

Se livestreamene med våre kommentarer om hva som skjer på scenen i Rotterdam:

Andre øving for semifinalistene i semi 2.
Første øving for de forhåndskvalifiserte.

Malta 10:00 – 10:20

Sammendrag av Malta sine prøver: Hun har ny kjole! Det er en kort sølvkjole, med frynser, vide ermer, med de samme rosa høye støvlene. Det gjør at Destiny står mer ut, hun er stjerna. Står inne i en ramme. Holder seg i en barre, kommer en neonpersienne. Danserne har det samme på. Er som vanlig masse sass! Nå har de latt vær å filme at hun går ned trappen. Bedre filming i dag, fått med klipp ovenfra. Lagt på noe som ser ut som konfetti på backdroppen, som skytes opp i takt med beaten i låten. Masse farger! Blinkende neonlys. Nå har de pyroregn bak.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

San Marino 10:25 – 10:45

Sammendrag av Senhit sine prøver: Hun har byttet ut Maria Magdalena med Flo-Rida og masse spørsmålstegn på krusifikset de holder opp foran henne på starten. Danserne har tatt smittevern på alvor, siden de har masker på. Senhit sier «Hello Rotterdam, are you ready for Flo-Rida». Podiet snurrer kanskje litt fort rundt. Ser ut som om danserutinen er lii forandret. Fortsatt samme stand-in for Flo-Rida, han har sølv og gulldetaljer på klærne. Er ikke store endringer siden forrige prøver. Blir kanskje litt for mye av alt her, her kan de med god grunn roe ned litt. Får følelsen av at hun har løpt inn i en godtebutikk og valgt alt de hadde av smågodt! Men det ser ut som hun storkoser seg på scenen. Man blir glad av å se på da! Og så kom det pyro!

Eksempler på hva som skjer i backdroppen: Palmer, halvsirkler med streker, hender, masse børster som spinner rundt, mønster i geometriske former som beveger på seg, bilder av Senhit, klipp fra musikkvideoen, det står skrevet Adrenalina flere ganger før bokstavene ramler sammen, bildene blinker fort, det flytter seg, det spinner og lysene blinker!

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Estland 10:50 – 11:10

Sammendrag av prøvene til Estland: I dag håper vi på blikkontakt. Han sitter fortsatt på kne foran månen i starten. Månen kommer til sin rett med røyk på scenen. Er stilig med lynet i takt med lydeffekter. Nå ser mer av Uku. Dessverre lite kontakt ennå, han lukker øynene og ser vekk. Er mer lys på han. Nå var det blikkontakt!! Deilig driv i denne låta, lite å utsette på vokalen. God innlevelse, ser lidelsen. Lysbokser med lyn-effekter rundt han. Tar på gulvet og da går stormen over i svart, hvitt og rødt! Nå var det akkurat passe med blikk i kamera!

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Tsjekkia 11:15 – 11:35

Sammendrag av prøvene til Tsjekkia: Han har fått på seg ufargede briller, samme klær. Ser ut som de har flyttet portalen han starter i lengre bak. Er bedre energi, får øyekontakt og smil nå. Er med å danser, han er veldig laid-back. Ser ut som en blanding av fyrverkeri og skjermsparer fra Windows 96 på backdroppen. Han ser mer i kamera nå enn sist. Tar med seg danserne ut på catwalken. Dansere i svart med rosa, gule, grå og lysblå detaljer. Og de danser bra. Når mønsteret bak roer seg og det bare blir lys er det veldig bra.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Hellas 11:40 – 12:00

Sammendrag av prøvene til Hellas: Samme stilige rosalilla bakgrunnen, samme lilla drakt på henne. Her er hver eneste finger koreografert. Ser ut som ei Bond-jente. Lyskastere i hele salen. Ikke helt topp plassering på green-screen, så man ser danserne godt på første prøve, men det hjalp i andre prøve. Ser nesten ut som hun skal ramle bakover etter hun har kommet opp i toppen av trappen. Ser ut som hun svever gjennom byen. Litt mer effekter i backdropp, mer svart, hvitt i spinn. Dette nummeret har bare fått en liten forbedring. Vindmaskin, smil og flørt med kamera. Litt ustødig vokalt i dag.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Østerrike 13:05 – 13:25

Sammendrag av Østerrikes prøver: Står helt i mørket, silhuett av Vincent i en spotlight. Røyk på scenen nå. Bruker samme lysrekka/søylen Tix bruker. Litt varmere lys nå, er ett rødt hint i lyset. Og han kommer bedre frem i lyset. Vincent har visst en egen catwalk oppe på scenen. Følger rytmene i musikken med kroppen. Lysportaler på begge sider av han. Viser scenen fra en annen vinkel. Når låten roes ned, slukkes lysene ned, og når det tar av igjen kommer alt lyset på, da er det gult. Blir litt mørkt kostyme. Ble tre helt like gjennomføringer i dag, og nummeret sitter.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Polen 13:30 – 13:50

Sammendrag av dagens prøver fra Polen: Rafal i mørk dress, danserne i hvite dresser. Solbrillene er på. Står «Rafal The Ride» i neonfarger på bakgrunnen. Røyk på scenen. Hiver solbrillene. «Hello Europe» sier han. Warszawa neon museum på backdroppen. Rafal har ett eget podie, og der zoomer de mer inn på han. Da blir skjermen bak bare en effekt. Slenger ut ett «koseglimt» i øya. På med solbrillene igjen. Har også ryddet opp i backdroppen, litt mer strømlinjeformet nå. samme koreografi som i musikkvideo. Det blir pyro i dette nummeret også. Noe av det er malplassert, mens det på slutten passer veldig bra. Sier «Thank you» og «Allright» når han er ferdig. Er god vokalt, kanskje ikke den beste. Hadde godt kunnet tatt i bruk mer støttevokal.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Moldova 13:55 – 14:15

Sammendrag av Moldovas prøver: Smiler! Hun har fått lagt på noen blå-lilla steiner på kjolen sin. Mye mer energi i dag! Kan se ut til at hun har nye sko. Danserne har fortsatt bar overkropp. Er mer stødig i dag, og gløder mer. Men sliter litt vokalt. Backdroppen er endret, rutene er større, mer som en boks. Fargene, rosa, hvitt og sort er de samme. De kvadratiske formene blir rendyrket. Filmer fra litt andre vinkler når hun står alene på podiet og danser. Vrikker mer på stjerten når hun går over podiet. Løfter armen mer nå, og det filmes ovenfra og.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Island 14:20 – 14:40

Sammendrag av prøvene til Island: Samme kostymer, samme start på nummeret. Ser ut som de har Dadi-ørepynt. Himmelen ser litt blåere ut. Ser også ut som det er mer dybde i mønster i backdroppen som ser ut som en discomur. Dansetrinnene sitter, og det er så mye sjarme. Går fortsatt på catwalken, der skjermen kommer ned med alle disse små animerte Dadi’s som kanskje skal representere koret. Det er lagt til farge i gulvet når det filmes ovenfra, forskjellige farger i pizzastykke-mønster. Mer firkanter i taket. Koringen har blitt litt sterkere nå. Dadi jubler og sier «Thank you» etter første prøve. På siste prøve er det masse pyro helt på slutten!

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Serbia 14:45 – 15:05

Sammendrag av prøvene til Serbia: Rødt, hvitt og svart, de poser i spotter. Større perler på kostymene, og det er dekket til litt mer av huden. Har byttet skotøy og fått paljetter i ansiktet. Ser nå ut som en jentegruppe. Stilig med Loco Loco på backdroppen bak. Mye farger og lys ut i arena, som sist. Bra avslutning med vindmaskin og hendene i været.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

FØRSTE PRØVE FINALISTENE:

Italia 15:35 – 16:05

Første prøve vises ikke i pressesenteret.

Andre prøve: Måneskin med Zitti E Buoni som betyr -Hold kjeft og vær stille! står nå på scenen. Damiano står foran en slags fem trinns-trapp med rød og gule lys, har svart skinnbukse og ett tynt skjerf i halsen og svarte sko. Ethan (trommis) sitter på toppen av trappen, Thomas (gitarist) og Victoria (bassist) står kledd i sort, Thomas med hvit skjorte, Victoria i bukse med striper. Det lyser opp i trappen bak dem. Ser hele bandet i silhuett på backdroppen. Går over i rødt lys. De er så gode live, helt rødt på backdroppen nå, kommer strobelys som blinker, går over i blått, kun trommis på backdroppen, vokalisten går opp til trommisen, så går han ned igjen, og slipper seg ned på gulvet. Det er nesten som å være på konsert med dem.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Vokalisten går forbi trappa som trommisen står på. Får være med han på rockekonsert! Øyekontakt nå. Bassist og gitarist står også oppå trappa. De er kledd i svart, noe glitter på bassist. Vokalisten ser ut som en skikkelig bad-boy. De kjører sin rocke-act. Bassist og gitarist går ut på en sidescene. Backdropp med vokalisten nå, lyset senkes i den rolige dele av sangen. Bassisten er tøff. Blått og lilla lys nå når det tok av igjen. Pyro foran på scenen, da har Thomas en knall gitarsolo! Og nå kom det pyro-regn! Pyro foran på scenen, på siden, fra taket! De sprengte pyrobudsjettet!

Tyskland 16:15 – 16:45

Første prøve sendes ikke ut i pressesenteret.

Andre prøve: Jendrik med glitrende ukulele foran en blå dør, kaster ukulelen opp i lufta, tar i mot. Kommer danser i peacetegnkostyme. Han har rosa jakke, sort topp og blå bukse. Kommer sjakkmønster på gulv. div beskjeder og avisutklipp på backdroppet. Nå kommer holifarger både i gulv og på backdropp, spruter. Er masse negative ord på backdrop som eksploderer, blå med hvite detaljer. Smiler som ei sol. Deler backdroppen i to. Ene delen, den blå del, vises som positiv, der står Jendrik og dansere Den andre siden er hvit og sort og negativ, der står hun i v-tegnet. Det er som en kamp. Masse fine farger som popper, holifarge skyter opp mot backdropp. Han snakker på tysk, De løper ut mot catwalken, han danser og stepper selv og. Han er på og får til alt.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Tredje prøve: Danserne er kledd i hvitt, med rosa, gule og orange detaljer. De har også blåseinstrumenter. Dette er veldig sjarmerende. Virker som de prøver å få opp stemninga i en grå mediehverdag med fest og moro, masse energi og farger. Ser ut som disse holifargene blir kastet ut fra backdroppen. Er mye bevegelse så han må holde tunga rett i munnen, mye å si og synger mye. Så er det denne positive attituden som kjemper mot den negative. Stepper, med høyhælte sko.

Nederland 16:55 – 17:25

Første prøve sendes ikke ut i pressesenteret.

Andre prøve: Grå murvegg som sprekker opp, Jeangu har kort blå dressjakke med puffa skuldre, en brynje med ring i, blå-grå bukse med dobbel smekk og dobbelt belte. Han ser blid ut . På denne murveggen står det Yu No Man Broko Mi og You can’t break me. Det er to korister på scenen, og en danser som speiler bevegelsene til Jeangu, Denne danseren er faktisk Jeangu sin bror. Fargene går i blått og hvitt , danseren er på podiet, Jeangu står på scena i samme shot. Skinner lys gjennom sprekkene i veggen bak. Og det eksploderer i farger. Det er flytende farger, som vannmaling som flyter i hverandre.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Tredje prøve: Muren som sprekker opp, han er veldig nær koristene sine. Kelnerjakke, synger bra, ser inni kamera, mannlig danser røde detaljer på overdel, svart og hvit bukse. Føles som man er i en Is tunell som bryter opp, kommer mer og mer sollys inn gjennom sprekkene. Der gikk solen opp, er afrikanske (surinamske?) rytmer. De beveger seg ut på catwalken, for å ende på podiet. Det brukes kor på tape.

Frankrike 17:35 – 18:05

Første prøve sendes ikke ut i pressesenteret.

Andre prøve: Hun står helt alene på scenen, er lys på ene siden, har på en sort bustier med innfelt blonde, og en sort bukse med høyt liv og sorte stiletthæler. Hun ser inn i kamera, det er pent og lekkert. Helt enkelt, ser litt tåkedis bak henne, litt mer lys, mer hvitt, intenst lys bak henne, mer og mer intensitet i lys, skygge av Barbara, som løser seg opp og blir til fugler som flyr ut ved føttene hennes. Følger henne bakfra, lyser henne opp. Helt til å bli forhekset eller hypnotisert av. Tar ut armen for å vise intensiteten i låta, litt rødt i lyset nå. Er en fryd, pisker opp stemningen i låta. Kamera går og gynger rundt henne.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Vi fikk ingen tredje prøve fra Frankrike.

Storbritannia 18:15 – 18:45

Første prøve sendes ikke ut i pressesenteret.

Andre prøve: Står på ett podie, han er kledd i svart, det er hengt opp to gigantiske hvite trompeter, kommer fire blåsere/dansere inn på scenen. De er kledd i hvitt, Det er mye rødt lys, mye som skjer på scenen. Han prøver å få oss med på festen, han går ned fra podiet, har på lærfrakk i sort og sølv. Er masse lys bak han. Dette kan kanskje virke litt tamt. Han tar noen dansetrinn sammen med de mannlige danserne, her er det full fart på scenen. Føles som Blåsemafian, det kommer lysstråler ned. det er mye rødt.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Tredje prøve: Backdropp som lyser i lyseblått, trompetene senkes ned, og så dukker disse fire danserne opp, med blåseinstrumenter, James har på sort frakk med sølvstriper, sort bukse og sorte sko med gulldetaljer. Sorte og hvite blåseinstrumenter. Går over til oransje lys, pulserer ut mot sidene. Ser godt inn i kamera. Ser ut som om han koser seg. Nå er det to dansere på podiet, to foran på scenen. Danserne samler seg foran på scenen. Nå er det helt sort med hvite lasere, kantene blir opplyst av lysblått. På backdroppet kommer en svevende, pulserende hvit kule. Så er det en danser «på» hver trompet.

Spania 18:55 – 19:25

Første prøve sendes ikke ut i pressesenteret.

Stiller i mørkt antrekk. Starter med bare det vokale, ikke musikk ennå. Nå kommer den. Stjernehimmel bak, mørk vinternatt, måneformørkelse, blått lys. Blas er kledd i sort skjorte, og sort bukse. Når det blir mer fart i låten blir det mer lys og lysere farger på scenen . Han ser inn i kamera, strekker armen ut, får litt lys i ansiktet. Henger en stor fysisk måne over han. Han er alene på scenen, og han synger bra. Det holder seg i kaldt blått og hvitt lys, kommer stjerneskudd. Så blir det en tur ut i verdensrommet, kommer varmt lys, nebula, daler ned lyse stråler. Månen er blitt rød nå.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Vi fikk bare rapportert fra den ene prøven, da vi fikk besøk av Stig Karlsen.

Takk for i dag! Vi kommer tilbake i morgen!

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien