TIX møter unge med tourettes i dag

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Andreas Haukeland har ikke lagt skjult på at han lever med Tourettes syndrom. Dette er bakgrunnen for at han har tatt artistnavnet «TIX». I musikkvideoen til «Fallen Angel» ser vi hvordan han som ung blir mobbet for sine ticks. Slike ticks kan være Rykninger i hodet, eller andre ukontrollerte bevegelser . I dag møter Andreas unge fra hele verden med tourettes.

Den norske ambassaden i Nederland har i år vært mer aktiv i promotering av det norske bidraget enn vi har vært vant til før. Det er ambassaden som arrangerer dagens møte, i samarbeid med «Stichting Gilles de la Tourette». Dette er en nederlandsk forening for unge med tourettes. På deres Facebookside har de blant annet delt TIX sin musikkvideo.

Det er den norske ambassaden i Nederland og «Stichting Gilles de la Tourette» som arrangører møtet mellom Ticks og de unge. Det hele foregår digitalg i dag klokka 11.00.

Alle som vil kan følge arrangementet på ambassadens YouTube kanal i dag klokka 11.00.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien