LIVE FRA PRØVENE DAG 7

Team Rotterdam kommer med fortløpende oppdateringer fra den syvende dagen med prøver i Ahoy arena.

Se vår live stream med reaksjoner og kommentarer fra prøvene her:

Georgia 10:00 – 10:20

Sammendrag fra dagens prøver: Fortsatt det blå lyset, får godt fram den rolige følelsen i låta. Svever ildfluer bak han. Boks med effekter bak han, den setter han seg på den. Når låta tar av blir det mer lys. Teksten på låta kommer opp i gull og hvite bokstaver, både på han og på backdroppet. Mye blått og hvitt lys, som skyer og himmel. Det er ikke de store endringen i nummeret siden de forrige prøvene. Savner litt kontakt med han. Smiler og bukker dypt etter han er ferdig med siste prøve.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Albania 10:25 – 10:45

Sammendrag av dagens prøver: Samme kjole, samme farger på starten. Anxhela eier scenen. Går i rødt og blått lys. Ser ut som røykbomber opp bak henne. Når de filmer henne i nærbilde, kommer drakten mer til sin rett. Vindmaskin som blåser håret og lager litt bevegelser i pynten på drakten. Ved hver store håndbevegelse skjer det noe med lyset. Hun synger fantastisk. Veldig bra!

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Portugal 10:50 – 11:10

Sammendrag av dagens prøver: Begynner som forrige gang i grått, hvitt og sort. Går over i blått lys, med litt gylne toner. Symfoniorkesteret dukker opp på backdroppet. Flott utnyttelse av denne skjermen som senkes ned langs catwalken, der det vises en dame som går i en gate mellom lysstolper. Dette skal nok forestille damen de har skrevet låten om. Dette er vakkert! De er så sikre på scenen og alt sitter. Så her er det kun rene gjennomkjøringer.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Bulgaria 11:15 – 11:35

Sammendrag av dagens prøver: Er like nedtonet som sist, gyllent lys, grå klær, steinblokken. Hører vi sandet som renner? Vannet rundt steinen er også gyllent. Roet backdroppen litt nå, verdensrom-følelsen er neste borte. Gylne stjerner som renner ned. Bildet hun ser ned på har fått ramme. Er det ett bilde av henne som ung med sin far? Her bør det kanskje jobbes litt mer med kontakt med kameraet.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Finland 11:40 – 12:00

Sammendrag av dagens prøver: De har alle røde midlefingers! De har skjerpet filmingen, det blir ikke like heseblesende. Bandet henger opp ned på backdroppen, håret pisker ned i gulvet. Leverer ett skikkelig rockenummer i rødt lys. Roper Rotterdam! Står skrevet JOIN på baksiden av gitaren og inni håndflata på ene ene vokalisten. Blind Channel leverer og de er nok veldig heldig med startnummeret. For etter ett så rolig felt vi har hatt nå, er dette en vekker. Masse flammer! Flammeballer som skytes opp rundt hele scenen i flere økter. Og masse flammer helt på slutten.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Latvia 13:05 – 13:25

Sammendrag av dagens prøver: Samme grønne, lange kjole, samme drakter på koristene, grønne trikoter med mørk grønne visir og korte skjørt. Visir og skjørt er i plast og er kantet med gull. Samme rotete backdropp, men fint med disse kronene formet av gullhender som vises både bak henne og i gulvet rundt henne når det blir filmet ovenfra. På slutten roes backdroppen ned, og det er bare denne gullkronen av hender som svever og går rundt over henne. Kunne med fordel ha sett litt mer i kameraet, og så virker kjolen litt for lang.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Sveits 13:30 – 13:50

Sammendrag av dagens prøver: Samme klær som sist, og står på det samme som sist, noe som ser ut som ett stillas av betongpilarer. Kan også se ut som en altfor stor stol. Gjør enkle bevegelser med hender og armer, kan se veldig kunstnerisk ut. Rent hvitt lys, røyk. Har utrolig god kontroll på vokalen sin. Stilistisk og avantgarde nummer. Blir innhyllet i røyk på slutten.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Danmark 13:55 – 14:15

Sammendrag av dagens prøver: Samme styling, (dropp helsetrøye!) samme korister, samme sceneshow, samme farger. Bobbysocksrosa og turkist. Lys på disse runde podiene de står på. De tre mannlige koristene klapper med og har dressjakker med stooore skulderputer. Føles fortsatt som om vi er inne i en lystunnel. Kule enkle dansetrinn fra vokalisten. Når han deler mikrofonstativet og tar med seg ene delen ut på catwalken går lyset over i rent turkisblått. På slutten samles vokalist og gitarist på det fremste podiet. Og på siste prøve får vi pyro også!

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Takk for i dag! Vi er tilbake med andre prøvedag for finalistene i morgen!

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien