Nestsiste prøvedag er historie

Foto: Nathan Reinds/NPO/NOS/AVROTROS

I dag var en relativt kort prøvedag med Georgia, Albania, Portugal, Bulgaria, Finland, Latvia, Sveits og Danmark i ilden.

Først ute var altså Georgia og det var ikke store endringene fra første prøvedag. Blått lys fikk fram den rolige stemningen i låten. Teksten på låten kom opp i gull og hvite bokstaver, både på Tornike og backdroppet. Det er mye blått og hvitt lys, som skyer og himmel. En tvers igjennom rolig start på dagen og Tornike bukket dypt da han var ferdig med sin økt.

Albania var neste ut og Anxhela virkelig eide scenen. Hun hadde god kontakt med kamera og formidlet budskapet i låten på en måte som gjør at en tror på henne. Hun hadde samme kjole og samme farger som første prøvedag, og det så ut som røykbomber bak henne. Og hver gang Anxhela hadde store armbevegelser skjedde det noe nytt med lyset.

Portugal kom så på scenen og vakkert er stikkordet på det som TV-seerne får se i semifinalen neste torsdag. The Black Mambas sceneshow sitter og det var rørende med kvinnen vi så i backdropen gående gatelangs som en illustrasjon på hun som låten er skrevet om. Lyssettingen var som sist og begynte med grått, hvitt og svart før det gikk over til blått med litt gylne toner.

Bulgaria var like nedtonet som sist med gyllent lys, gråe klær og steinblokk. Det var så en kunne høre sanden renne. Backdropen var roet ned og verdensrom-følelsen var nesten borte og bildet hun så ned på hadde fått ramme. Skulle en pirke på noe så var det kontakten med kamera, og at Victoria kanskje bør jobbe litt med det.

Så kom Finland og Blind Channel og røsket skikkelig opp i oss etter fire mer eller mindre rolige låter. Det første vi la merke til var at alle hadde røde langfingre, og kameraføringen som var bedre enn sist. Fortsatt en backdrop der bandmedlemmene hang opp ned og slik at håret pisket ned i gulvet. Lyssettingen var rød og det var skrevet JOIN på baksiden av en gitar og i håndflaten til den ene vokalisten. Et gjennomført sterkt rockenummer med mye flammer, vi så flammeballer som ble skutt opp rundt hele scenen.

Lite forandring når vi kom til Latvia. Samanta Tina med samme grønne, lange kjole, samme drakter på koristene, grønne trikoter med mørk grønne visir og korte skjørt. Visir og skjørt er i plast og var kantet med gull. Backdropen føltes fortsatt rotete, kronene formet av gullhender som vistes både bak henne og i gulvet rundt henne når det ble filmet ovenfra. Samanta Tina har attitude så det holder og hun sang igjen ekstremt bra.

Så var det klart for en av de største favorittene, Sveits og Gjon’s Tears. Han stilte i samme klær som sist, stående på noe som så ut som et stillas av betongelementer. Han gjorde enkle, men kunstneriske bevegelser med hender og armer. Gjon leverte nydelig vokalt og på slutten ble han innhyllet av røyk.

Til slutt fikk vi Danmark og det er ingen forandring i klær og sceneshow. Etterhvert skjønte vi at det skulle være en kontrast mellom den humørfylte gitaristen og den mer mutte vokalisten, som rett nok dro på smilebåndet da han tok sine dansetrinn. Tre mannlige korister som klappet med og som hadde stoooore skulderputer! Og jammen endte de dagen med litt pyro de også!

Dagens liveoppdatering kunne du følge her.

Prøvene avsluttes i morgen når de direktekvalifiserte entrer scenen for andre gang fra kl. 10:30. Du kan selvsagt følge også det live her på Escnorge!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien