ESC Norge vurderer: Semifinale 1 – hvordan gjør TIX det?

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

I denne artikkelserien har 19 team-medlemmer fra ESC Norge vurdert årets 39 Eurovision-låter. Her kommer vi til å vurdere låtene av tre artikler der låtene vil bli presentert i den startrekkefølgen de starter i sin semifinale. Hvilken låt kommer til å seire vår vurdering til slutt? Følg med!

I neste uke starter Eurovision-uka. Tirsdag 18. mai kommer den første semifinalen til å gå av stabelen med blant annet Norge i aksjon. Torsdag 20. mai vil den andre semifinalen være, mens lørdag 22. mai vil finalen av årets Eurovision Song Contest holdes i Rotterdam. Sendingene starter klokken 2100.

I vurderingsartikkelen har vi sammenfattet et avsnitt om hver låt som er basert på alle kommentarene som vi har fått inn fra teamet. Under låta vil dere få poengsummen, samt en mulighet til å bli bedre kjent med artistene. Til slutt vil det komme en liste over rekkefølgen, samt hvilke ti som ville gått videre hvis vi kunne bestemme.

Disse låtene ble vurdert før prøvene.

Årets låter i semifinale 1:

1. Litauen – The Roop – «Discoteque»

Her er ESC Norges vurdering:

«Litauen sanker poeng fra øverste halvdel av skalaen, mye på grunn av sine fengende rytmer, kule beats og den smårare dansingen. På tross av de høye poengene mener flere fra teamet at låten ikke er like sterk som fjorårets låt.»

Sjekk ut vårt intervju med The Roop

Poeng: 141 av 228 mulige poeng.

2. Slovenia – Ana Soklic – «Amen»

Her er ESC Norges vurdering:

«Amen skaper hallelujastemning hos flere i teamet. Dette er stort, sterkt, og stemmen slår virkelig an. Hos halvparten av teamet i alle fall. Resten lar seg ikke fenge, og synes bidraget er både kjedelig og anonymt. Stor enighet om at finaleplassen ikke er garantert.»

Poeng: 111 av 228 mulige poeng.

3. Russland – Manizha – «RUSSIAN WOMAN»

Her er ESC Norges vurdering:

«Manizhas bidrag faller i blandet jord hos teamet. Noen sluker både låt og budskap rått, mens andre ikke forstår noe som helst. Det er dog ingen tvil om at dette skiller seg ut fra massen av låter!»

Poeng: 106 av 228 mulige poeng.

4. Sverige – Tusse – «Voices»

Her er ESC Norges vurdering:

«Tusse overbeviser de fleste, og det er kun to fra teamet som gir poeng fra nedre halvdel av skalaen. Det råder stor enighet om at dette er et solid bidrag med et godt budskap, men ikke alle faller pladask for stemmen.»

Sjekk ut vårt intervju med Tusse her!

Poeng: 142 av 228 mulige poeng.

5. Australia – Montaigne – «Technicolour»

Her er ESC Norges vurdering:

«Det australske bidraget bergtar kun to av teammedlemmene. Majoriteten mener dessverre at låten stort sett består av gnål, skrik og rot. Holder dette til finaleplass? Teamet er i tvil.»

Poeng: 79 av 228 mulige poeng.

6. Nord-Makedonia – Vasil – «Here I Stand»

Her er ESC Norges vurdering:

«Vasil har uten tvil veldig god vokal. Toppscore fra to av teamets medlemmer, men brorparten av teamet savner et klart refreng, og synes låten heller hadde passet i en Disney-film.»

Sjekk ut vårt intervju med Vasil her!

Poeng: 93 av 228 mulige poeng.

7. Irland – Lesley Roy – «Maps»

Her er ESC Norges vurdering:

«Irlands bidrag har masse energi, gode følelser og herlig stemning. Den er derimot litt anonym, og gjør ikke så mye ut av seg. Litt repetitiv og den mangler et større klimaks. Men en behagelig låt å høre på når man er ute og cruiser!»

Poeng: 120 av 228 mulige poeng.

8. Kypros – Elena Tsagrinou – «El Diablo»

Her er ESC Norges vurdering:

«Elena sanker masse poeng fra øverste del av skalaen. Teamet vil danse og drikke paraplydrinker når barene åpner igjen! Stor tro på kypriotisk seier veldig, veldig snart, i og med at de leverer grundig og solid år etter år. At bare en av teammedlemmene misliker denne gjør at vi er ganske sikre på at finaleplassen er i boks!»

Sjekk ut vårt intervju med Elena Tsagrinou her!

Poeng: 172 av 228 mulige poeng.

9. Norge – TIX – «Fallen Angel»

Her er ESC Norges vurdering:

«Budskapet i seg selv står utvilsomt til 12 poeng, men det er slik at det er låten vi skal vurdere. Låten sanker bare to tolvere fra teammedlemmene. De øvrige mener låten blir litt enkel og blant TIX’ svakeste låter.»

Sjekk ut vårt intervju med TIX her!

Poeng: 139 av 228 mulige poeng.

10. Kroatia – Albina – «Tick-Tock»

Her er ESC Norges vurdering:

«Albina leverer en enkel, fengende og god poplåt, men den mangler det lille ekstra. Årets felt har dessverre flere andre poplåter av bedre kvalitet, noe som gjenspeiler poengene.»

Sjekk ut hilsen vi fikk fra Albina her!

Poeng: 113 av 228 mulige poeng.

11. Belgia – Hooverphonic – «The Wrong Place»

Her er ESC Norges vurdering:

«Vokalen og det melankolske og mørke i låten slår an hos de fleste, men det finnes de som mener at Hoovephonic er «in the wrong place». Teamet er usikre på om dette står til finaleplass.»

Sjekk ut vårt intervju med Hooverphonic her!

Poeng: 103 av 228 mulige poeng.

12. Israel – Eden Alene – «Set Me Free»

Her er ESC Norges vurdering:

«Den oppgraderte versjonen imponerer i større grad enn den originale. Det trekkes likevel frem at refrenget kunne blitt beholdt fra den originale versjonen. Låten fenger i varierende grad, men vokalen er det ikke noe å utsette på. Spennende at hun skal forsøke å sette den høyeste tonen vi noen gang har hørt fra Eurovision-scenen!»

Sjekk ut vårt intervju med Eden Alene her!

Poeng: 132 av 228 mulige poeng.

13. Romania – Roxen – «Amnesia»

Her er ESC Norges vurdering:

«Roxen var en av storfavorittene i 2020, men møter i større grad en blandet mottakelse hos oss i år. Den er utvilsomt godt produsert, men den treffer ikke alle i panelet, og når ikke helt til topps hos alle.»

Sjekk ut vårt intervju med Roxen her!

Poeng: 118 av 228 mulige poeng.

14. Aserbajdsjan – Efendi – «Mata Hari»

Her er ESC Norges vurdering:

«Likheter fra fjorårets bidrag trekkes frem, noe usikkert om det er positivt eller negativt. De etniske innslagene er meget populære, og det fenger de aller fleste av teammedlemmene. Noe tvil om hvor bra dette blir live, men da får vi bare vente og se!»

Poeng: 149 av 228 mulige poeng.

15. Ukraina – Go_A – «Shum»

Her er ESC Norges vurdering:

«Shum er uten tvil en av årets mest omdiskuterte bidrag. De synger på en tradisjonell måte i ukrainsk sammenheng, og det får enkelte øreganger til å klø. Det skiller seg ut, og det har i alle fall stor underholdningsverdi!»

Sjekk ut vårt intervju med Go_A her!

Poeng: 89 av 228 mulige poeng.

16. Malta – Destiny – «Je Me Casse»

Her er ESC Norges vurdering:

«Destiny er som hun selv skriver på sosiale medier, #destinedforgreatness. Noen tror denne låten kan klatre hele veien til topps, men andre synes det er for mye som skjer. Heseblesende eller fantastisk? De fleste i teamet er solgt, og har stor tro på finaleplass.»

Sjekk ut vårt intervju med Destiny her!

Poeng: 167 av 228 mulige poeng.

Resultat:

Her er resultatet av ESC Norges vurdering av semifinale 1. Kunne vi valgt ville vi ha sendt videre disse ti landene til finalen:

LandPoeng
1. Kypros172 poeng
2. Malta167 poeng
3. Aserbajdsjan149 poeng
4. Sverige142 poeng
5. Litauen141 poeng
6. Norge139 poeng
7. Israel132 poeng
8. Irland120 poeng
9. Romania118 poeng
10. Kroatia113 poeng
11. Slovenia111 poeng
12. Russland106 poeng
13. Belgia103 poeng
14. Nord-Makedonia93 poeng
15. Ukraina89 poeng
16. Australia79 poeng

Dermed ville vi sendt videre Kypros, Malta, Aserbajdsjan, Sverige, Litauen, Norge, Israel, Irland, Romania og Kroatia til finalen. Hvis vi hadde bestemt vil ikke Slovenia, Russland, Belgia, Nord-Makedonia, Ukraina og Australia gå videre.

Er du enig med vurderingen vår? Hvem tror du går videre?

[yop_poll id=»1″]

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien