LIVE FRA DE ALLER SISTE PRØVENE

Team Rotterdam kommer med fortløpende oppdateringer fra den aller siste dagen med prøver i Ahoy arena. I dag vil de fem forhåndskvalifiserte landene + vertsnasjon holde sin andre prøve.

Se vår live stream med reaksjoner og kommentarer fra prøvene her:

Italia: 10:30 – 10:50

EBU / ANDRES PUTTING

Måneskin har et utrolig kult lys og har byttet kostymer. Bandet er mer unisont i det vinrøde kostymevalget. Mye rødt lys og et kult lysshow, kanskje litt mer røffere. Spotter som går ned fra taket og bukker til publikum. På fredag fikk vi kanskje mer kontakt med de, men et utrolig stilig nummer. Backdropen er brukt på en utrolig smart måte. Låta avsluttes med pyroregn, pyroraketter og pyroflammer. Her er det bare å ta med grillspydene! Backdropen reflekterer til slutt det som skjer på scenen der Damiano legger seg ned på scenen. Et utrolig kult nummer!

Tyskland: 10:55 – 11:15

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Jendrik stiller i sin rosa jakke og sjarmerer med ukulelen sin og dans. Danser ved siden av ei dame som er i kostyme av en hånd som er formet som et peacetegn. Har korister i bakgrunn med hvitekostymer der de har forskjellige farger i det hvite. Klare bilder og fine farger. Veldig vakkert å se på. Ungt og energisk. Backdroppen er veldig «good-vibe» og balansert. Bruker mye av «pulverfargen» fra musikkvideoen. Kan bli litt heseblesende vokalt med tanke på at det er veldig mange ord. De gir oss også stepping. Dette blir vi godt humør av, og vi tror at de kan vinne mye på sjarme.

Nederland: 11:20 – 11:40

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Jeangu har fått av seg lærbrynja. Ellers i samme kostyme. Jeangu har en god vokal og har veldig kontakt med kamera og leverer. Stiller med to korister der den ene er tvillingbroren og en danser som får skinne i det første refrenget. Sterk backdrop som viser budskapet i låta. Er også en backdrop der den viser sprekker der plutselig lyset skinner gjennom før varmere lys kommer i låta. Avslutter med dans og en fargerik backdrop.

Frankrike: 11:45 – 12:05

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Starter med å stå helt alene med en svart bakgrunn der hun står fremfor hvitt lys. Veldig svart og hvitt med litt blåskjær i lyset. Gulvet reflekterer skyggen av Barbara der skyggen blir til fugler. De har også lagt inn stjerner i gulvet etter skyggen har blitt borte. God formidlingsevne og kontakt med kamera. Barbara står i helt svart stroppeløs bustier og en svart enkel bukse med press foran. Det håndholdte kameraet begynner å gynge mot slutten og går rundt henne som gir en veldig intenst følelse. Det føles ut som at vi danser med henne mens hun står i midten og synger med inderlighet! Utrolig sterkt!

Storbritannia: 12:10 – 12:30

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Stiller i samme kostyme som forrige prøve. De to store trompetene starter med å henge ned mens James Newman står på en platform. Han har fire hvite dansere som spiller på saksofon rundt seg. Backdroppen bak er veldig rød/oransje. Versene fungerer best i forhold det backdroppet man har. Danserne er over alt på scenen, både på trompeten og rundt på scenen. Kommer inn lys på danserne fra siden. Kult, men dumt at det skinner på de og ikke James. Strobelys bli brukt i bridgen. Veldig likt Sanna Nilsens strobelys. James blir litt borte med alt som skjer på scena og outshinet av danserne som er med han på scena.

Spania: 12:35 – 12:55

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Blas starter helt nedpå med blått lys skinnende på han og en stjernehimmel bak han. Før de kommer inn på backdroppen der det er en solformørkelse. Røyk kommer inn over gulvet. Tempoet går etter det første refrenget opp, noe som er annerledes enn studioversjonen. Blas står i en svart bukse og skjorte. Mer fokus på å vise hele scenen. Så kommer det en stor måne ned rett bak han på scenen, mens stjerneskudd fyker rundt månen. Mot slutten kommer det frem stjernetåke også. Litt anstrengt på slutten av låta der. han skal gå opp. Lyser opp måten på slutten.

Tusen takk for at dere har fulgt oss gjennom disse prøvene. Følg med – vi holder dere oppdatert på de ferskeste nyhetene!

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien