Eurovision goes American!

Eurovision Song Contest får sin amerikanske «tvilling» når NBC sikrer ‘American Song Contest’ – en samproduksjon mellom Propagate og Universal Television Alternative Studio, en avdeling av Universal Studio Group, med den utøvende produsenten av ‘The Voice’ ved roret.

USAs 50 stater, 5 amerikanske territorier og hovedstaden Washington, D.C. kan sende hver sin representant, som skal kjempe om tittelen ‘Best Original Song’. Første utgave vil finne sted i 2022.

Flere runder

Det vil bli mye likt som i den konkurransen vi kjenner, som liveopptredener, nye originale sanger og alt foregår som seg hør og bør, live. Konkurransen vil bestå av tre runder: kvalifiseringsrunde, semifinale og til slutt den store finalen hvor en stat eller et territorium vil gå seirende ut. I tillegg til fanstemmer, vil en jury med fagpersoner i musikkbransjen også låne ut sin kompetanse til konkurransen.

California er en av delstatene som kan delta i American Song Contest. Her fra Hollywood i Los Angeles. Foto: Christer Høiland / escnorge.no

Får svenskehjelp

Som mange europeiske land får USA hjelp fra svenskene, og Martin Österdahl, Executive Supervisor for Eurovision Song Contest, er spent på det nye showet:

– I 65 år har Eurovision Song Contest koblet folk vidt og bredt. Som eiere av dette enormt vellykkede formatet har vi sett hvordan det har funnet en plass i millioner av hjerter over hele Europa og utover. Nå er vi glade for å ha funnet de perfekte partnerne til å dele denne unike konkurransen og dens lidenskapelige feiring av musikk og originale sanger med det amerikanske folket, sier han til eurovision.tv.

Amerikanerne gleder seg

Amerikanerne på sin side er minst like begeistret, og Jenny Groom, konserndirektør for uskrevet innhold for NBC Universal Television and Streaming, forklarer:

– American Song Contest kombinerer den konkurransedyktige ånden til å forankre hjemmelaget ditt sammen med episke forestillinger som vil introdusere seerne til de musikalske kulturer som utgjør Amerika. Vi er glade for å vise frem den universelle kraften til musikk i en spektakulær live-musikalsk begivenhet i flere uker.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien