Ønsket: Amsterdam-prostituert som Portugal synger om i Eurovision Song Contest

Foto: Arlindo Camacho

Som de fleste har fått med seg, ligger det en trist historie bak årets bidrag fra Portugal. Bandet The Black Mamba skrev låten «Love is on my side» etter en tur til Nederland, der de traff en kvinne som havnet på de skrå bredder. Gjennom den Nederlandske avisen Het Parool, håper de nå å få kontakt med kvinnen de synger om.

De aner ikke navnet hennes, men en ukjent kvinne fra Amsterdam er inspirasjonskilden til sangen som det portugisiske bandet The Black Mamba opptrer med på Eurovision Song Contest. «Vi håper hun ser dette og at vi kan møte henne igjen,» sier sanger Pedro Tatanka.

Det var for tre år siden, i 2018. Bandmedlemmene til The Black Mamba husker fremdeles stedet for møtet: Hotel The Bulldog på Amsterdam Red Light District. En eldre kvinne snakket med bandmedlemmene og fortalte livshistorien sin, som portugiserne ble så påvirket av, at de skrev sangen «Love is on my side». «Hun sa at hun en gang var en ung kvinne med drømmer, men at livet ble annerledes enn hun trodde,» sier sanger Tatanka etter den første øvelsen i Ahoy. «Hun hadde blitt avhengig og havnet i prostitusjon.»

Til tross for hennes elendige omstendigheter, var det noe eget med denne kvinnen. «Hun sa at til tross for alt, hadde hun alltid følt at kjærligheten var med henne. Hun kom fra et østblokkland, dessverre vet jeg ikke nøyaktig hvilket land. Hun var gammel. Vi tok historien hennes med tilbake til Portugal, og den vender nå tilbake til Nederland via Eurovision Song Contest. ”

I de grafiske delene av handlingen på scenen viser portugiserne bygninger i Amsterdam-stil, og når sangeren går opp catwalken for å avslutte sangen med gitaren, går en kvinne med ham. “Det er den samme kvinnen i sine yngre år. Vi vil gjerne fortelle henne personlig hva historien hennes har gjort mot oss. ”

Tenk for en gjenforening det ville bli dersom hun har hørt sangen og får møte bandet igjen… Hva tenker du om en evenetuell gjenforening? Del gjerne dine tanker med oss.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien