Stand-in invitert med i den ukrainske delegasjonen for første semifinale

Andre prøve for Ukraina 2021, med stand-in. Foto: EBU / THOMAS HANSES

Den nederlandske stand-in artisten Emmie Van Stijn er invitert med i delegasjonen til Ukraina under første semifinale tirsdag i neste uke. Emmie var stand-in for frontsangeren Kateryna i Go_A under den andre prøven, da hovedpersonen selv følte seg uvel.

Tatt på sengen

Emmie, en jente på 24 år var på vei til jobben på Taco Bell da hun ble spurt om hun kunne være stand-in for Kateryna ettersom hun følte seg uvel. Emmie som har vært stand-in for en rekke artister før delegasjonene ankom Rotterdam, var den eneste som kjente til bidraget.

«Jeg var på t-banen og plutselig ringte guiden min meg og lurte på om jeg hadde tid. Jeg indikerte til han at jeg ikke var tilgjengelig fordi jeg hadde jobb. Så fortalte han meg at Kateryna var syk og at jeg måtte komme fordi jeg var den eneste som kjente til bidraget. Hvis ikke måtte noen andre ha fonetisk lært seg sangen på to timer, og det var nærmest umulig.»

Hun ringte med en gang til sin sjef og fikk tillatelse til å stå over vakten. Hun ble tatt skikkelig på sengen, så foreldrene hennes måtte sørge for at hun raskt kom seg hjemmefra til Ahoy, i tide til å ta en rask koronatest.

Med i delegasjonen under første semifinale

Nå er Emmie invitert med som gjest i den ukrainske delegasjonen under første semifinale på tirsdag kveld. Hun får da som takk sitte med Go_A og resten av den ukrainske delegasjonen i greenroom under semifinalen.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien