ESC Norge vurderer: Semifinale 2 – hvilke ti vil vi ha videre?

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

I denne artikkelserien har 19 team-medlemmer fra ESC Norge vurdert årets 39 Eurovision-låter. Her kommer vi til å vurdere låtene av tre artikler der låtene vil bli presentert i den startrekkefølgen de starter i sin semifinale. Hvilken låt kommer til å seire vår vurdering til slutt? Følg med!

I neste uke starter Eurovision-uka. Tirsdag 18. mai kommer den første semifinalen til å gå av stabelen med blant annet Norge i aksjon. Torsdag 20. mai vil den andre semifinalen være, mens lørdag 22. mai vil finalen av årets Eurovision Song Contest holdes i Rotterdam. Sendingene starter klokken 2100.

I vurderingsartikkelen har vi sammenfattet et avsnitt om hver låt som er basert på alle kommentarene som vi har fått inn fra teamet. Under låta vil dere få poengsummen, samt en mulighet til å bli bedre kjent med artistene. Til slutt vil det komme en liste over rekkefølgen, samt hvilke ti som ville gått videre hvis vi kunne bestemme.

Disse låtene ble vurdert før prøvene.

Les vår vurdering av semifinale 1 her

Årets låter i semifinale 2:

1. San Marino – Senhit – «Adrenalina»

Dette var friskt! Teamet gir kun poeng i øverste halvdel av skalaen, mange helt i toppsjiktet. Om dette ikke holder til toppen av pallen, burde det i alle fall holde til den beste plasseringen San Marino noen gang har hatt. San Marino sanker mange tolvere, og om folket som stemmer blir like imponert som oss, burde dette holde til finaleplass og vel så det. I tillegg stiller Senhit med et spenningsmoment de fleste andre ikke kan skilte med; Får vi se Flo Rida på scenen?

Poeng: 176 av 228 mulige poeng.

2. Estland – Uku Suviste – «The Lucky One»

Uku mottar bare en tolver fra teamet, og ellers er poengene ganske spredt nedover skalaen. Det er i alle fall enighet om en god vokal og et sterkt refreng.

Poeng: 116 av 228 mulige poeng.

3. Tsjekkia – Benny Cristo – «Omaga»

Selv om dette er et morsomt bidrag med mye energi og litt barnslig humor, savnes det et lite løft. Overvekt av poeng i bunnsjiktet, da den virker litt for enkel og masete.

Sjekk ut vårt intervju med Benny Cristo her!

Poeng: 93 av 228 mulige poeng.

4. Hellas – Stefania – «Last Dance»

Dette blir nok ikke Stefanias siste dans, i alle fall ikke om vi skal tro på teammedlemmene våre. Låten er dansbar og moderne. Flere trekker også frem at Stefania er den som har forbedret seg mest av de som skulle representere landene sine i fjor.

Poeng: 149 av 228 mulige poeng.

5. Østerrike – Vincent Bueno – «Amen»

Teammedlemmene synes også at Østerrike har forbedret seg fra fjorårets bidrag. Selv om stemmen er god, er den for kjedelig for brorparten av teamet. Vi får håpe han leverer sterkt på scenen, for vi er usikre på finaleplassen!

Sjekk ut vårt intervju med Vincent Bueno her!

Poeng: 97 av 228 mulige poeng.

6. Polen – Rafal – «The Ride»

Selv om dette er en fengende poplåt, har dette blitt gjort mye bedre mange ganger før. Retrovibbene faller i smak, men teamet har ikke ståltro på avansement til finalen.

Sjekk ut vårt intervju med Rafal her!

Poeng: 113 av 228 mulige poeng.

7. Moldova – Natalia Gordienko – «Sugar»

Årets sukkerbombe blir for søt for et par av oss. Resten får sukkerkick! Dansbart, lettbent og energisk! Men får vi sukker i finalen?

Poeng: 135 av 228 mulige poeng.

8. Island – Dadi & Gagnamagnid – «10 Years»

Teammedlemmene er splittet når det kommer til Island. Har sjarmen falmet litt fra å ha vært en stor favoritt til å vinne i 2020, eller er årets bidrag enda mer sjarmerende? Mindre sjarm eller ei er det stor enighet om at Dadi er en god musiker.

Sjekk ut vårt intervju med Dadi Freyr her!

Poeng: 118 av 228 mulige poeng.

9. Serbia – Hurricane – «Loco Loco»

De serbiske damene blir mottatt veldig forskjellig. Noen synes låten er masete og slitsom, mens andre synes dette bidraget er en innertier. Fengende poplåt dette også, men det er sterkere kandidater med i konkurransen. De får flere plusspoeng for å synge på morsmålet! Kommer de til finalen havner de kanskje ganske midt på treet.

Poeng: 111 av 228 mulige poeng.

10. Georgia – Tornike Kipiani – «You»

Georgia skal nok slite med å komme seg til finalen, spør du team escNorge. Høyeste poeng gitt er en sekser, og dette begrunnes med at låten er tam, kjedelig og banal. De som gir mer enn ett poeng trekker frem et potensiale i låten og noenlunde god vokal.

Poeng: 50 av 228 mulige poeng.

11. Albania – Anxhela Peristeri – «Karma»

Gjennomsyret albansk, noe som faller i smak hos de aller fleste i teamet. De etniske rytmene som ble tilført i den oppgraderte versjonen gjorde underverker! Flere nevner at dette er den store balladen det oser Eurovision av. Finaleplassen råder det litt usikkerhet over, men definitivt en sang man lett kan like!

Poeng: 136 av 228 mulige poeng.

12. Portugal – The Black Mamba – «Love is on My Side»

Portugal fremfører med en inderlighet som rett og slett blir forførende i kombinasjon med vokalen. Synes de fleste. De andre synes låten er intetsigende, og at vokalen er mer irriterende enn forførende. Rolig er den, og mens noen føler den er avslappende på en god måte, oppfatter andre den som en ren sovepille.

Sjekk ut vårt intervju med The Black Mamba her!

Poeng: 92 av 228 mulige poeng.

13. Bulgaria – Victoria – «Growing Up Is Getting Old»

Bulgaria får stort sett kommentarer om at dette rett og slett er en kjedelig ballade. Lite fengende, nedpå, søvndyssende og anonymt. Derimot er det veldig gode ord som kommer fra de som liker låten! God produksjon, moderne og god stemme er det stort sett enighet om.

Poeng: 102 av 228 mulige poeng.

14. Finland – Blind Channel – «Dark side»

Årets finske bidrag vekker jevnt over assosiasjoner til Linkin Park, noe som møter blandet mottagelse blant teamet. Noen lar seg ikke vippe av pinnen av den grunn, mens andre synes det er et oppbrukt konsept som hører fortiden til. Sjangeren er også noe omdiskutert i Eurovision-sammenheng. Noen mener det finske bidraget både er favoritten av de skandinaviske bidragene, og kan ha mulighet til å dra hjem pokalen. Andre mener derimot at det finnes sterkere låter i samme sjanger i år.

Sjekk ut vårt intervju med Blind Channel her!

Poeng: 132 av 228 mulige poeng.

15. Latvia – Samanta Tina – «The Moon is Rising»

Samanta Tina trekkes frem som årets tøffeste dame, selv om låten får blandet mottagelse ellers. Flere nevner en utrolig god og sterk vokal, mens det for noen kan bli i overkant mye. Budskapet er i alle fall godt!

Sjekk ut vårt intervju med Samanta Tina her!

Poeng: 94 av 228 mulige poeng.

16. Sveits – Gjon’s Tears – «Tout l’univers»

Gjon er mannen som gjør en i teamet ordløs, mens en annen kunne tenkt seg at Gjon var den ordløse. Det er imidlertid stor enighet i teamet om at dette er en god låt som treffer noe i følelsesregisteret. Gjon sanker mange tolvere, og flere trekker han frem som årets favoritt. Finaleplassen burde vel være i boks?

Sjekk ut vårt intervju med Gjon’s Tears her!

Poeng: 176 av 228 mulige poeng.

17. Danmark – Fyr & Flamme – «Øve os på hinanden»

Danmark høster både ris og ros med sitt bidrag. Risen går på at ikke alle er fan av 80-tallsnostalgien, samt klein tekst og middels vokal. Rosen går på at det er deilig med en reise tilbake til 80-tallet, at låten er fengende, kul beat og at dansefoten vekkes til liv. Stort pluss for at det synges på dansk!

Sjekk ut vårt intervju med Fyr & Flamme her!

Poeng: 125 av 228 mulige poeng.

Resultat:

Her er resultatet av ESC Norges vurdering av semifinale 2. Kunne vi valgt ville vi ha sendt videre disse ti landene til finalen:

LandPoeng
1. Sveits176 poeng*
2. San Marino176 poeng
3. Hellas149 poeng
4. Albania136 poeng
5. Moldova135 poeng
6. Finland132 poeng
7. Danmark125 poeng
8. Island118 poeng
9. Estland116 poeng
10. Polen113 poeng
11. Serbia111 poeng
12. Bulgaria103 poeng
13. Østerrike97 poeng
14. Latvia94 poeng
15. Tsjekkia93 poeng
16. Portugal92 poeng
17. Georgia50 poeng
* Flere 12 poengere

Dermed ville vi sendt videre Sveits, San Marino, Hellas, Albania, Moldova, Finland, Danmark, Island, Estland og Polen til finalen. Hvis vi hadde bestemt vil ikke Serbia, Bulgaria, Østerrike, Latvia, Tsjekkia, Portugal og Georgia gått til finalen.

Er du enig med vurderingen vår? Hvem tror du går videre?

[yop_poll id=»2″]

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien