Blogg: Der satt den, TIX!!

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Dette er et blogginnlegg. Bloggen gir uttrykk for skribentens personlige mening.

I kveld har artistene i semifinale 1 hatt sin juryprøve, der 50% av stemmene er med å avgjøre resultatet for hvem som går videre i morgen kveld. Flere av artistene hadde sine beste prøver til nå, og det gleder meg stort at vår egen TIX var en av dem!

Når prøvene i Rotterdam startet for litt over en uke siden ble jeg veldig nervøs for sjansene våre for avansement til finalen. Jeg hadde vel store forhåpninger om at historien vi fikk se i den fantastiske musikkvideoen skulle speiles i sceneshowet, noe det ikke var tegn til under den første sceneprøven. Spesielt nervøs ble jeg etter den andre runden med prøver, for da satt Kypros sitt nummer som et skudd, rett før vår artist skulle på scenen! Selv med justering i kameravinkler, klipping, lys og farger så var det vanskelig å føle seg helt trygg. Etter den prøven hørte man snakk om at TIX hadde flere overraskelser på lur.

Etter å ha sett kveldens juryprøve så vil jeg påstå at dette er hans desidert beste fremføring av «Fallen Angel» til nå! Han serverte klokkeklar sang og stilige TV-bilder med denne flotte soloppgangen mot slutten. Danserne var synkrone og alt klikket på plass da han tok av seg solbrillene og viste seg på sitt mest sårbare, med tics i øynene – foran hele Europa! Det var et wow-moment og jeg ble skikkelig rørt! All ære for at han våger å gjøre dette!
Jeg håper kommentatorene forteller mer om han mens postkortet til Norge spilles. Da tror jeg flere vil føle at bitene faller på plass, at sangen og nummeret gir litt mer mening for de som ikke vet noen ting om historien hans fra tidligere.

For første gang føler jeg meg litt roligere og tenker at vi har en fair sjanse for å komme oss videre til finalen fra dette blodbadet av en semi! Det føles ekstra godt i kveld, her jeg sitter pakket inn i et stort norsk flagg.

Nå er det bare å gjøre dere klare til et forrykende show i morgen kveld, med kjempefine TV-bilder og ekte publikumslyd i salen! Finn frem lommetørklærne, for å se 3500 mennesker, tett i tett, i Ahoy arena ble i alle fall meget sterk kost for denne damen! Jeg begynner å få tro på at vi er på vei ut av mørket..

Ahoy arena: TIX etter juryprøven. Foto: NRK
Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien