Det blir dopingtest for Italia

EBU / ANDRES PUTTING

EBU har nå kommet med en pressemelding som følger av spekulasjonene rundt vokalisten Damiano i Måneskin.

Under gårsdagens finale ble det store spekulasjoner og mange rykter knyttet til bildene av Damiano i green room, der han bøyer hodet ned mot bordet, men reiser seg fort opp etter et lite knuff fra trommisen, Ethan. Internett kokte i påstander om at vokalisten hadde tatt kokain på direktesendt TV, noe han selv benektet under pressekonferansen etter seieren.

Her er pressemeldingen fra EBU:

«We are aware of the speculation surrounding the video clip of the Italian winners of the Eurovision Song Contest in the Green Room last night. The band have strongly refuted the allegations of drug use and the singer in question will take a voluntary drug test after arriving home. This was requested by them last night but could not be immediately organized by the EBU. The band, their management and head of delegation have informed us that no drugs were present in the Green Room and explained that a glass was broken at their table and it was being cleared by the singer. The EBU can confirm broken glass was found after an on site check. We are still looking at footage carefully and will update with further information in due course.»

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien