TUSEN TAKK Rotterdam! Her er en oppsummering om finalen og resultatene!

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Kvelden som mange har gledet seg til ble virkelig oppfylt. Lysene i Rotterdam og Ahoy Arena har slukket, og vi skal vende nesa vår videre mot Italia i 2022! Her kommer en oppsummering om finalen og resultatene.

Klokken 21:00, 22. mai ble årets folkefest holdt over skjermene over hele Europa og i Australia. Årets programledere, Nikki De Jager, Chantal Janzen, Edsilia Rombley og Jan Smit har loset oss trygt gjennom finalen, der 26 land konkurrerte om hvem som skulle stå på toppen av pallen under finalen av Eurovision Song Contest 2021. Og for en thriller det ble!

SHOWET

Showet startet klokken 2100, der den tradisjonelle flaggparaden åpnet hele ballet. Paraden gikk med musikk produsert av den 16-årige DJen Pieter Gabriel.

I løpet av kvelden fikk vi også se gjester som DJ Afrojack, og sangerne Glennis Grace (som representerte Nederland i 2005) og Wulf med nummeret «Music Binds Us».

I pausen ble nummeret «Rock the Roof» holdt. Her fikk vi se seks Eurovision-vinnere opptre. Disse var: Lenny Kuhr (1969), Teach-In med vokalist Getty Kaspers (1975), Sandra Kim (1986), Helena Paparizou (2005), Lordi (2006) og Måns Zelmerlöw (2015). Artistene fremførte sine vinnerlåter fra toppen av kjente bygninger i Rotterdam.

Duncan Laurence skulle egentlig fremføre vinnerlåta «Arcade» og sin nye singel «Stars» live. Men på grunn av positiv koronatest ble det forhåndsinnspilte opptaket sendt.

Finalistene:

  1. Kypros – Elena Tsagrinou – El Diablo
Sjekk ut vårt intervju med Elena Tsagrinou her!

2. Albania – Anxhela Peristeri – Karma

3. Israel – Eden Alene – Set Me Free

Sjekk ut vårt intervju med Eden Alene!

4. Belgia – Hooverphonic – The Wrong Place

Sjekk ut vårt intervju med Hooverphonic her!

5. Russland – Manizha – Russian Woman

6. Malta – Destiny – Je Me Casse

Sjekk ut vårt intervju med Destiny her!

7. Portugal – The Black Mamba – Love is on My Side

Sjekk ut vårt intervju med The Black Mamba her!

8. Serbia – Hurricane – Loco Loco

9. Storbritannia – James Newman – Embers

10. Hellas – Stefania – Last Dance

11. Sveits – Gjon’s Tears – Tout l’univers

Sjekk ut vårt intervju med Gjon’s Tears her!

12. Island – Dadi & Gagnamagnid – 10 Years

Sjekk ut vårt intervju med Dadi Freyr her!

13. Spania – Blas Canto – Voy a Quedarme

14. Moldova – Natalia Gordienko – Sugar

15. Tyskland – Jendrik – I Don’t Feel Hate

Sjekk ut vårt intervju med Jendrik her!

16. Finland – Blind Channel – Darkside

Sjekk ut vårt intervju med Blind Channel her!

17. Bulgaria – Victoria – Growing Up is Getting Older

18. Litauen – The Roop – Discoteque

Sjekk ut vårt intervju med The Roop her!

19. Ukraina – Go_A – Shum

Sjekk ut vårt intervju med Go_A her!

20. Frankrike – Barbara Pravi – Voilà

Sjekk ut vårt intervju med Barbara Pravi her!

21. Aserbajdsjan – Efendi – Mata Hari

22. Norge – TIX – Fallen Angel

Sjekk ut vårt intervju med TIX her!

23. Nederland – Jeangu Macrooy – Birth of a New Age

Sjekk ut vårt intervju med Jeangu Macrooy her!

24. Italia – Måneskin – Zitti e buoni

25. Sverige – Tusse – Voices

Sjekk ut vårt intervju med Tusse her!

26. San Marino – Senhit – Adrenalina

Opplesing av poeng

Det ble en spennende opplesing av poengene. Først startet juryen med å dele ut sine poeng, og etter at alle 39 landene ga sine jurypoeng var det Sveits Gjon’s Tears som toppet listen med 267 poeng, fremfor Frankrikes Barbara Pravi med 248 poeng. Malta’s Destiny lå på en tredjeplass med 208 poeng, mens Italia lå på en fjerdeplass med henholdsvis 206 poeng. Og det var disse fire kvelden skulle handle om.

Norge og TIX fikk 15 poeng fra juryene, og lå på en 22. plass etter disse stemmene var ferdig, men Storbritannia’s James Newman fikk 0 poeng fra juryene

Når telestemmene ble avslørt startet programlederne å gi poeng nederst på lista med utgangspunkt etter jurypoengene. Deretter jobbet de seg videre oppover. En av de den største overraskelsen var kanskje at både Storbritannia, Tyskland, Spania og Nederland alle fikk 0 poeng av folket i år. Storbritannia endte da opp på en sisteplass med 0 poeng. Dette har ikke skjedd siden Eurovision Song Contest i 2015.

Vi jobbet oss sakte, men sikkert oppover, og TIX fikk 60 poeng fra folket. Det resulterte i at TIX endte opp med 75 poeng totalt, noe som holdt til en 18. plass.

Da vi kom til topp 4 fra juryene fikk Måneskin fra Italia hele 318 poeng fra folket, noe som gjorde at de endte opp med 524 poeng. Destiny fra Malta fikk overraskende 47 poeng og ble ute fra toppen – noe som gjorde at det hele sto mellom Italia, Frankrike og Sveits igjen.

Frankrikes Barbara Pravi endte opp med 251 poeng fra folket, noe som gjorde at hun la seg på en andreplass med 499 poeng. Så ble Sveits ropt opp med å få 165 poeng, noe som gjorde at han endte opp med 432 poeng og en tredjeplass. Det var ikke nok til å slå Italia og Måneskin sine 524 poeng!

En siste overraskelse fra finalen i går var at San Marino IKKE klarte å tangere San Marino sin rekordplassering fra 2019. Deres rekord fra 2019 er en 19. plass. Med 50 poeng endte Senhit og San Marino på en 22. plass i årets Eurovision.

Du kan se full resultatliste fra årets finale her.

Måneskin og Italia vant!

Dermed ble det Måneskin og Italia som vant årets Eurovision Song Contest med 524 poeng!

Totalt sett vant de fremfor Frankrike, Sveits, Island og Ukraina som utgjør årets topp fem.

Vi i ESC Norge gratulerer Måneskin og Italia! Vi gratulerer også TIX med en godt gjennomført finale, og en 18. plass i årets Eurovision Song Contest! Tusen takk til alle lesere, og til de som har fulgt ESC Norge på sosiale medier. Vi holder dere oppdatert på de ferskeste nyhetene innenfor Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien