Gjør deg klar til «Live-On-Tape»-helg!

Foto: NPO/NOS/AVROTROS NATHAN REINDS / eurovision.tv

Vinneren er kåret, scenen er pakket ned og konfettien er feid ut av Ahoy i Rotterdam, men helt ferdig med årets Eurovision er vi heldigvis ikke. Førstkommende helg får vi to online-shows, kalt Eurovision Song Celebration – live-on-tape på Eurovision Song Contest sin offisielle YouTube-kanal.

Her er linken til fredagens sending: https://youtu.be/zOHwiWElR1A

Her er linken til lørdagens sending: https://youtu.be/tFwGuT3q21s

En oppdatering er att Irland og Storbritannia ønsker ikke at live-on-tape-innspillingen vises, da de ønsker å bli husket for sceneopptreden i Ahoy Arena.

Historien bak live-on-tape.

Med tanke på pandemien vi står midt oppe i ennå, var det lenge knyttet stor usikkerhet til om alle deltagerlandene kunne reise til Rotterdam. Derfor ble låtene forhåndsinnspilt på artistenes hjemmebane i mars måned, slik at ett eventuelt reiseforbud ikke ville hindre noen i å kunne delta. Disse ble sendt inn til EBU, som med hjelp fra en uavhengig observatør og kringkasterne gransket disse for å sikre konkurransens integritet.

Her kan du se Twan van de Nieuwenhuijzen, (Head of Contest) forklare mer om produksjonen av live-on-tape innspillingene, samt behind the-scenes klipp fra noen av innspillingene.

Australia fikk reiseforbud

Det ble klart i god tid før konkurransen startet, at Montaigne fra Australia ikke ville få mulighet til å reise til Rotterdam på grunn av reiseforbud . Derfor ble Montaigne sin «live-on-tape» versjon av Technicolour den eneste av de forhåndsinnspilte som ble brukt. Denne ble vist i den første semifinalen, og Montaigne ble intervjuet online fra ett studio i Australia. Dessverre endte hun kun på en 14. plass og kom derfor ikke til finalen.

Eurovision Song Celebration – live-on-tape

Enn så lenge har de resterende 38 bidragenes «live-on-tape» vært en godt bevart hemmelighet, men nå skal de vises frem. Som en ære til alt det harde arbeidet som hvert land har lagt ned i disse, synes EBU det er på sin plass å få disse opp og frem. Fredag 28. og lørdag 29. mai vises disse på Eurovision Song Contest sin offisielle YouTube-kanal. Showene blir ledet av Krista Siegfrids som representerte Finland i Eurovision i 2013 med sangen Marry Me.

Første showet, fredag 28. mai, inneholder de utslåtte semifinalistene , mens det andre showet, lørdag 29. mai viser alle finalebidragene. Showene starter kl 21:00. Det er også ventet at det vil bli vist bonus-materiale fra Eurovision 2021, og det vil dukke opp noen spesielle fan-opptredener.

Link blir lagt inn her så fort den er klar!

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien