Stort koronautbrudd i TIX sitt reisefølge – to er fortsatt i Rotterdam

TIX i green room under semifinale 1. Foto: NRK

NRK har bekreftet til en sak TV2 har skrevet om at flere fra den norske Eurovision-delegasjonen har fått påvist koronasmitte.

Det er redaksjonssjef i NRK Underholdning, Eirik Sandberg Ingstad som sier at to personer fortsatt er i Rotterdam på grunn av smittesituasjonen.

Han sier til God Kveld Norge at:

Vi bekrefter at det er påvist smitte i den norske Eurovision-delegasjonen. En i delegasjonen fikk positiv test på avreisedagen 23. mai og ble igjen i Nederland og satt i isolasjon. Delegasjonslederen ble igjen i Rotterdam for å ivareta vedkommende.

Eirik Sandberg Ingstad, redaksjonssjef i NRK Underholdning til God kveld Norge.

Eirik Sandberg Ingstad, redaksjonssjef i NRK Underholdning, sier at to personer fortsatt er i Rotterdam på grunn av smittesituasjonen.

TIX er frisk

Til intervjuet forklarer han at det har blitt oppdaget mer smitte i ettertid og sier at: «Etter de øvrige i delegasjonen kom hjem til Norge, og gikk i karantene, har det blitt oppdaget ytterligere seks positive tester. Alle blir ivaretatt og fulgt opp lokalt. Vi kan av personvernhensyn ikke opplyse om hvem som har testet positivt, men kan opplyse om at alle etter forholdene har det bra.»

Det blir også i intervjuet understreket at Andreas «TIX» Haukeland, som representerte Norge i år, og kom på en 18. plass i Eurovision ikke er blant dem som har fått påvist smitte.

Sjekk ut TIX opptreden i Rotterdam her!
Sjekk ut vårt intervju med TIX fra før Eurovision Song Contest her!

Sandberg sier også at de har lært mye av Eurovision-reisen sin og sier at de har i løpet av de 14 siste månedene lært at smitte kan dukke opp hvor som helst, og når som helst. Han synes at det er leit at det nå også har skjedd her.

Han påpeker at EBU og den nederlandske kringkasteren har i samråd med lokale myndigheter jobbet frem et svært strengt smitteregime som vi har fulgt etter best evne.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien