AWS planlegger minnekonsert for Örs Siklósi

Foto: Mandy Pettersen / escNorge

6. februar kom den tragiske nyheten om at vokalist Örs Siklósi i metalbandet AWS, som representerte Ungarn i Eurovision 2018 var død etter å ha tapt kampen mot leukemi. Örs’ bandkolleger planlegger nå en stor konsert for å hedre han.

På bandets Facebookside forteller nå de resterende bandmedlemmene Bence, Dániel, Soma og Áron at de i begynnelsen av september skal ha en stor minnekonsert i Budapest Park, arenaen der de har hatt noen av sine viktigste og største konserter. De skriver at de har fått med seg et 20-talls musikkvenner som skal bidra når omtrent 30 AWS-låter skal framføres.

I forkant av konserten skal videoen til en av de tre nye låtene til et nytt album som de rakk å spille inn med Örs i studio vises, og de planlegger også å lage videoer til de to andre låtene i løpet av året. Etterhvert vil de også arbeide med å få gitt ut soloalbumet Örs var så og si ferdig med da han døde.

I innlegget takker de også for all støtte og alle hilsner de har fått i en tung tid.

I begynnelsen av mai kom også nyheten om at Örs Siklósi posthumt var en av vinnerne av den prestisjetunge Artisjus-prisen. Det er priser som deles ut en gang i året for å hedre musikere som har satt spor etter seg i ungarsk musikkliv. Alle mulige sjangre er med her og Örs var blant årets prisvinnere for sine låttekster. I bandet var det nemlig han som skrev tekstene mens de fire andre laget musikken. En pris som viste at Örs og AWS høstet stor anerkjennelse langt utover metalmiljøet for sin musikk.

Her er et gjensyn med AWS sin opptreden med Viszlát Nyár i Eurovision-finalen i Lisboa 2018.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien