Ny musikk fra Big Daddy Karsten og fler MGP-artister.

Foto: Are Næsset

Når sommermåneden juni kommer, da kommer også sommermusikken. I dag slippes ett par sommerperler fra årets Melodi Grand Prix-artister.

Big Daddy Karsten – «Now We Up»

Big Daddy Karsten er kjent som Norges første åpent homofile rapper og var med i årets utgave av MGP. Karsten er en av headlinerne under Bergen Pride og slipper i den anledning låta «Now we up» som blir fremført live for første gang på USF Verftet 11. juni

«Now we up» er en låt som tar deg med på noe av det vonde, men også noe av det beste man opplever i livet. Fra å føle seg langt nede, isolert og angstfull, til de øyeblikkene med skikkelig gode venner som tar deg med på sprell for å distrahere deg lenge nok til å finne humøret igjen. Låta serverer leken rap, over en spenstig popbeat og et refreng med skikkelig allsang-faktor. Dette er en låt som til de grader gjenspeiler tiden vi lever i, men også gir oss glimt av håpet vi ser i enden av tunellen.

Stavangerkameratene – «Mari Johanna»

Stavangerkameratene slipper også låt i natt. Låta heter «Mari Johanna» og er i følge gutta selv en artig sommerlåt som setter seg lett i øret. Men når det kommer til å bestemme hvilken sjanger låta er, spriker meningene i alle retninger. Glenn beskriver låta som Fugledansen med vokal, mens Kjartan mener det er Sandnes-techno. Tommy finner like godt opp en helt ny sjanger som han kaller Hippie-Kaptein-Sabeltann sjangeren. Ole Alexander derimot putter låta i sjangeren Mexicansk ompa-polk-pop.

Ane.fin – «are we ok?».

Mens gutta holder seg til å slippe en låt i dag, kommer Ane.Fin med sin debut EP. EP’en har fått navnet «are we ok?». Den inneholder låtene «Stop The World» og «Communicating» samt de to helt nye låtene «Easy» og «Are We Ok?». På Instagram skriver hun at dette er en drøm som går i oppfyllelse, og at hun ikke kan tro at EP’en endelig er her. Om du ønsker å høre og se Ane.Fin opptre, står hun på Hovedscenen i Pride Park under Oslo Pride, onsdag 23 juli.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien