Melodifestivalen tilbake på turné i 2022

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

SVT og Melodifestivalen var ett av mange deltagerland som gjorde endringer i årets utvelgelse pga koronarestriksjoner. De valgte å holde alle delfinaler og finalen i Annexet i Stockholm, uten publikum.

For å finne Tusse sin arvtaker, planlegger de å gå tilbake til sitt originale format i 2022, med delfinaler og «Andra Chansen» landet rundt. Dette sier Melodifestivalens produsent, Karin Gunnarsson i en samtale med Robert Frank og Frida Tranvik i radioprogrammet «Vaken» på Sveriges-radio. Gunnarsson sier at selv om det planlegges turné, vet de ennå ikke om det blir med eller uten publikum.

Gunnarsson følger opp med å si at Melodifestivalens redaksjon har de seneste årene opplevd en økning i innsendte bidrag på svensk, og at de forventer at denne økningen vil fortsette. Dette skyldes at låter på svensk har gjort suksess de siste årene, slik som låtene til Clara Klingenström, Danny og Anis Don Demina. Redaksjonen regner også med at det vil bli flere rockebidrag fremover, etter Mustach og Lillasyster har banet vei.

Hun fortsetter med å si at det er en trend blant låtene som sendes inn at de likner på fjorårets låter, men understreker at produksjonsteamet ser etter sterke låter i stedet for låter av en spesiell type.

Da er det bare å vente i spenning på hvor i Sverige det blir delfinaler og om de blir med eller uten publikum!

Mens vi venter koster vi på oss ett gjensyn med Tusse i årets Melodifestival og intervjuet vi i ESC Norge gjorde med Tusse før årets Eurovision.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien