Store forandringer i Eesti Laul!

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

De siste årene er vi blitt vante med 24 låter, to semifinaler og en finale i Eesti Laul. Men nå kan kringkasteren ERR fortelle at det blir det forandringer på når den estiske låten for Eurovision 2022 skal velges.

ERR i Estland har i dag offentliggjort hvordan Eesti Laul 2022 skal gå for seg, og det blir både flere låter og flere show! Det åpnes for innsendinger av bidrag i dag og siste frist er 20. oktober. Etter det blir 40 låter valgt ut gjennom en audition som ikke blir på TV. De 40 blir så fordelt på fire kvartfinaler som begynner allerede lørdag 20. november i år og som går til 11. desember.

Når vi så kommer inn i 2022 vil det bli likt det som har vært tidligere år. Da får vi semifinaler torsdag 3. februar og lørdag 5. februar med den store finalen lørdag 12. februar. Altså en uke før vi skal ha vår finale i Melodi Grand Prix.

Med andre ord så sørger Estland for at sesongen begynner rekordtidlig. De ivrigste av oss må bare krysse av 20. november i kalenderen, for da er vi i gang!

Og hva tror du om dette konseptet? Vil Estland få en bedre sjanse til å finne låten som kan ta de til finale og endatil vinne Eurovision i 2022? Og hvilke artister vil du se blant de 40 som skal i ilden i tidenes største Eesti Laul?

Enn så lenge, her er et gjenhør med årets bidrag fra Estland, Uku Suviste og The Lucky One:

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien