Korister på bånd tillates også i 2022

Foto: Charlotte Sissener/escnorge.no, eurovision.tv

For første gang ble det i 2021 lov for landene å ha ferdiginnspilte korister på bånd. Denne ordningen skulle evalueres etter årets konkurranse, og nå er det altså klart at forhåndsinnspilte korister også blir lov under neste års konkurranse.

Ordningen ble tillatt av EBU under Rotterdam konkurransen i år. Bakgrunnen var at landene skulle spare kostander ved å kunne minimere sine delegasjoner, Eurovision ble enda mer oppgradert til moderne standarder, og kanskje det aller viktigste, ved å minimere antall tilreisende til Eurovision hindret man også smittespredning.

Som skrevet litt lenger opp, ordningen skulle evalueres etter årets utgave, og nå er det altså klart at det fortsatt vil bli tillatt å ha koristene på forhåndsinnspilt bånd.

Ordningen med korister på bånd er omdiskutert, da mange mener at det tar bort mye av live elementene som foregår på scenen. Flere land valgte i år å benytte seg av ordningen, mens andre land fortsatt hadde korister bak scenen.

Det er islandske RUV, som i dag bekrefter sin deltagelse i neste års konkurranse som avslører i reglene de har lagt ut at ordningen beholdes.

Del:
Relaterte artikler