Det blir forandringer i Irland!

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Etter å ha valgt artist og låt internt i fem år gjør kringkasteren RTE endringer i utvelgelsen for Eurovision 2022.

Disse fem årene har gitt kun én finale da Ryan O’Shaugnessy klarte det med Together i 2018. Det har ført til debatt om det er veien å gå for å gjenvinne Irlands ære i Eurovision Song Contest, mestvinnende som de er. Og i dag kom nyheten om at RTE tidlig i 2022 vil arrangere en nasjonal finale i en spesialutgave av deres «Late Late Show».

RTE har invitert låtskrivere med tidligere suksesser på CV-en til å sende inn låter og hvilken artist de ønsker skal framføre deres låt. RTE’s krav til artisten er at vedkommende er etablert og har en motivasjon for Eurovision og en ambisjon om å skinne for over 200 million seere verden over. En annen regel er at en låtskriver bare kan sende inn én låt. Siste frist for innsendelse er satt til 22. oktober.

De innkomne bidragene vil bli vurdert av en jury bestående av personer fra musikkindustrien og Eurovisionfans og artistene må være forberedt på å møte til en audition. Denne juryen vil da avgjøre hvilke låter som får bli med i den nasjonale finalen. Det røpes dog ingen dato for finalen ennå.

Irlands delegasjonsleder Michael Kealy sier i en kommentar til RTE: «Det er meget gledelig at vi nå får tilbake en nasjonal finale i forbindelse med Late Late Show og at publikum vil få mer å si i utvelgelsen av vårt bidrag til Italia».

Så blir det spennende å se om dette grepet fører til at Irland får fram en artist som får oppleve det samme som Ryan O*Shaugnessy i 2018, da han altså fikk finaleplass med Together.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien