San Marino sin nye oppskrift!

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Tidligere ble det offentliggjort at den lille staten San Marino kommer til å ha en nasjonal utvelgelse for å velge sin representant til Eurovision i 2022.

Etter det som har blitt offentliggjort nå ser det ut som at det kommer til å bli en nasjonal finale som går under navnet «Una Voce per San Marino». 18 artister vil delta, og det vil bli en blanding av kjente og nye artister.

Finalen vil være den 19. februar i 2022. Utvelgelsen har to grupper. En gruppe der nyetablerte artister skal delta der ni stykker vil kvalifisere seg til finalen. Av de etablerte artistene vil ni artister bli invitert fra kringkastingen SMRTV til å delta i finalen.

For de nyetablerte artistene vil det foregå prosesser for å delta i semifinalen i desember og i januar. Semifinalen og finalen vil derfor foregå i februar. De ni finalistene som skal få delta i finalen blant gruppa nyetablerte vil bli valgt av en jury.

Una Voce per San Marino vil ha finale på samme dag som Melodi Grand Prix, den 19. februar. Den vil bli holdt i Teatro Nuovo i Dogana. Her er det rom for 365 publikummere.

De 18 finalistene kan velge hver sin sang de ønsker å tolke på scenen. Her vil en ekspertjury velge en vinner, samt en andre og tredjeplass.

Det vil ikke være noen regler på artistens nasjonalistet. Det vil si at artister fra hele verden kan prøve å representere San Marino for Eurovision.

San Marino i Eurovision Song Contest 2021

Hva tenker du om San Marino’s nye oppskrift?

Del:
Relaterte artikler