Tom Hugo og Alexandra Rotan – I Was a Fool

Foto: Armand Nasiri

Alexandra Rotan gjør for tiden stor suksess i Stjernekamp, og imponerer i alt fra rock til opera. På lørdag imponerte hun både Kurt Nilsen og anmeldere i country, og at Alexandras stemme passer perfekt til roligere låter, det tror vi mange er enige i. Da er det jo også flaks at Alexandra slipper en folk/ countrypop låt sammen med KEiiNO-kollega Tom Hugo i dag.


Tom Hugo er for mange best kjent som Alexandras kollega i KEiiNO, men før de slo seg sammen var han soloartist med flere radiofavoritter i katalogen. Da pandemien sørget for at Sørlendingen fikk litt mer tid enn planlagt, begynte han på et prosjekt sammen med ektemann og tekstforfatter Alexander Olsson: Å skrive 10 låter inspirert av skeive historier. En av disse «skeive» låtene, som ble urfremført i Kilden 24.august er I Was a Fool. Låta handler om å miste noen. 


En god tekst er god uansett om forfatteren er straight, skeiv, ung eller gammel. Men særlig i pop-genren handler mange låter om «jente lengter etter gutt» eller «gutt angrer og ber jenta komme tilbake». I storbyer føler de fleste skeive seg inkludert i fellesskapet. I utkantstrøk viser forskning dessverre en annen realitet, og 40% av skeive på Sørlandet skulle ønske de kunne være mer åpne om sin identitet. Nå håper Olsson/ Hermansen at flere låter der hovedpersonen i historiene ikke er del av majoritetsbefolkningen kan bidra til at flere vil føle seg inkludert.


Responsen på låtene var så bra at de gikk inn i Cederberg studio for å spille dem inn sammen med bandet bestående av toppmusikerne Julie Falkevik (piano), Markus Bastøe (gitar), Bjarne Severinsen (bass), Tommy Jacksonville (trommer) og Kjell Åge Stoveland (bratsj). Låta er mikset og mastret av Christer Andre Cederberg. Innspillingen er støttet av Fond For Utøvende Kunstnere, NOPA og TONO, og albumslipp er planlagt i januar.

Tom Hugo spiller hele konsertforestillingen «Ut av Skallet», på Brød og Sirkus (Oslo) 27.oktober, og Alexandra Rotan dukker selvsagt opp på «I Was a Fool».

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien