Benidorm Fest har åpnet for påmelding

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Etter et svakt spansk resultat i Rotterdam, skal nå Blas Cantos etterfølger skal velges. Dette skal gjøres gjennom den nasjonale finalen Benidorm Fest, organisert av den spanske rikskringkasteren RTVE. Benidorm Fest vil bestå av to semifinaler og en finale der vinneren får muligheten til å representere Spania i Eurovision Song Contest.

Totalt sett vil 12 sanger konkurrere på Benidorm Fest i slutten av januar. Vinneren avgjøres av den spanske offentligheten og av en profesjonell jury som hver beløper seg til 50%. Når det gjelder den offentlige avstemningen, vil 50% avgjøres av fjernsynet, mens de resterende 50% av en demoskopisk jury. Når det gjelder juryavstemningen, vil 60% avgjøres av en nasjonal jury og de resterende 40% av en internasjonal gruppe. Innsendingene er begrenset til spanske sangere eller personer som bor permanent i Spania, og sangen må fremføres på et av Spanias offisielle språk. Internasjonale språk aksepteres så lenge det ikke utgjør mer enn 35% av sangen.

I tillegg til den åpne innsendelsen for sangere og sanger, har RTVE kunngjort at den også vil invitere bestemte sangere og låtskrivere direkte til å delta i konkurransen. Fristen for å sende inn låter er 29.oktober.

Hvem drømmer du om at skal representere Spania i Eurovision Song Contest 2022?

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien