Første artistene er klare til Melodifestivalen 2022

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Arbeidet med å finne Tusse sin etterfølger er i god gang. Svenske Aftonbladet avslører i dag de to første navnene til neste års Melodifestivalen. De er Robin Bengtsson og Liamoo.

Melodifestivalens redaksjon, med Karin Gunnarsson i spissen, har allerede plukket ut 14 bidrag til den kommende Melodifestivalen. I disse dager plukker de ut de 14 neste bidragene, samtidig som de jobber med å bestemme hvilke artister som skal få være med. Flere artister har allerede fått beskjed om at de skal få være med å konkurrere om å bli Sveriges bidrag til Eurovision Song Contest 2022. To av disse er da Robin Bengtsson og Liamoo.

Robin Bengtsson

Robin er ingen nykommer på Mello-scenen. Han debuterte i Melodifestivalen i 2016 med ”Constellation price”. Da endte han på en fin femteplass. Året etter var han tilbake på scenen med låta «I Can’t Go On», og da vant han. Han reiste til Ukraina for å representere Sverige i Eurovision, hvor han endte på en hederlig femteplass. I 2020 prøvde han seg på nytt, med låta ”Take a chance”. Låta gikk direkte til finalen, hvor han endte som nummer 8.

Det ryktes at han stiller med en sterk poplåt, som i tillegg til å passe Robin perfekt, er en sterk finalekandidat.

Robin Bengtsson med «I Can’t Go On» i finalen i 2018

Liamoo

Liam ”Liamoo” Cacatian Thomessen, vant svenske IDOL i 2016, og har deltatt i Melodifestivalen to ganger. Første gang som soloartist i 2018 med ”Last breath”, hvor han endte på sjetteplass. Året etter deltok han sammen med Hanna Ferm med låten «Hold You». Duoen ble tilslutt nummer tre. I år har han samarbeidet med flere låtskrivere, så det skal bli spennende å se hva slags låt Liamoo ender opp med å fremføre.

Hanna Ferm og Liamoo med «Hold You» fra finalen i Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2022

Melodifestivalen 2022 starter lørdag 5. februar med den første delfinalen fra Malmø. Deretter blir delfinalene arrangert i følgende byer:

  • Delfinale 2: 12. februar i Gøteborg
  • Delfinale 3: 19. februar i Linköping
  • Delfinale 4: 26. februar i Lidköping
  • Delfinale 5: 5. mars i Örnsköldsvik
  • Finalen: 12. mars i Stockholm

Nytt av året er at «andra sjansen» legges ned. Det kan du lese om her.

Programleder er Oscar Zia.

Billettene til Melodifestivalen 2022 legges ut for salg 8. november.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien