MGP-låtene klare – opera, rock og teater

Stig Karlsen lover laserlys og konfetti også i 2022, men musikken er viktigst. Her er Kaja Rode på scena i MGP2021. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

I dag har MGP-redaksjonen lagt siste kort i den store kabalen som skal gå opp og bli til MGP 2022. Musikkansvarlig og prosjektleder Stig Karlsen sier i dag til escNorge at det blir stort mangfold og sterke artister.

Låtene til MGP pleier å være klare litt ute i november. I år er hele lista klar litt tidligere. Det betyr at du som har sendt inn låt, og ikke fått en telefon fra Stig ennå trygt kan sende låta til for eksempel San Marino eller Aserbajdsjan i stedet.

Vi i escNorge vet foreløpig ikke det nøyaktige antallet låter. Men det skal være fem delfinaler fra 15. januar, og finale 19. februar. Det skal visstnok være fire låter i hver delfinale også i år, pluss noen direktekvalifiserte. Så da havner vi vel på 25 eller 26 låter som de to siste årene.

Delfinaler

Delfinalene og finalen skal arrangeres på H3 Arena på Fornebu, med publikum i salen. MGP-sjef Stig Karlsen har varslet noen endringer i både måten låtene lanseres på og velges ut på. Blant annet er en eller annen form for jury-innslag i konkurransen på vurderings-bordet.

Les mer om det her: ENDRINGER I MGP 2022

MGP-sjef Stig Karlsen sier til escNorge at det tross for mye show er musikken og artistene som står i sentrum av MGP 2022.

– Ingen skal være i tvil om at musikken og artistene sitter i førersete når neste års MGP-sesong ruller over skjermen. Ja, vi kan fylle konfettikanonene, fyre av flammer og laserlys, men det er musikken som er fundamentet for Norges største musikkbegivenhet. MGP er Norges største vindu for å presentere ny norsk musikk på TV, på artistenes premisser. Riktignok med et konkurranse-konsept som bidrar til et eksplosivt engasjement fra nord til sør.

Heavyrock, country, opera og ballader

Både blant musikkanmeldere og fans er genrebredde et diskusjonstema. Er det viktigst å finne en låt som alle vet vil kunne hevde seg internasjonalt? Eller er det viktigs å ha låter som skaper engasjement, seertall og medieoppmerksomhet rundt lørdagsunderholdningen. Om årets bredde sier MGP-sjefen.

– MGP 2022 byr på stor variasjon og mangfold. Det blir sofistikerte håndverksmessig perler av noen låter. Det blir partylåter for dansegulvet, det blir teatralske nummer, det blir store ballader, heavyrock, opera, country og den mest moderne musikken á 2021. I mine, ikke helt objektive øyne, kanskje en av de beste musikalske versjonene vi har hatt. Nivået på årets vokalister er ut av en annen verden.

Hvordan låtene vil bli sluppet i løpet av sesongen er ikke klart, men det blir litt annerledes enn i fjor.

escNorge kan bekrefte at minst en av låtene i neste års MGP er av det ganske originale slaget, og en type låt som vil legges merke til, og som nok får noen til å trekke litt på smilebåndet.

Du får vite alt om MGP her på escnorge.no. Vi er tett på MGP!

I en tidligere versjon av denne saken stod det at artistslippet skulle være mandag 6. januar. Vi beklager feilen. Datoen for artistslippet er ikke offentliggjort, men pleier å være mandagen før første semifinale. I år er dette mandag 10. januar.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien