Endringer i MGP 2022

MGP-sjef Stig Karlsen sier det blir noen endringer i MGP2022. Stedet er for finalen er nå også klart. Foto: Mandy Pettersen / escnorge.no

I går hadde den norske Grand Prix-klubben sitt tradisjonelle høsttreff. MGP-sjef Stig Karlsen stakk innom, sammen med 2021-vinneren TIX. Her ga også Stig Karlsen små hint om MGP 2022, hint som vi i escNorge har fått MGP-sjefens tillatelse til å dele.

Hele MGP-sirkuset starter lørdag 15. januar, og med finale 19. februar. Det blir altså fem delfinaler, som i 2020 og 2021. Men for alle som hadde håpet på tusener av publikummere i Oslo eller Trondheim spektrum så har ikke Stig Karlsen noen gode nyheter. Både delfinalene og finalen vil bli ble sendt fra H3 Arena på Fornebu. Men arenaen skal utvides til det absolutte maksimum av areal. Alle andre produksjoner som for eksempel Idol kastes ut, og alt blir til en egen MGP-arena. Det kommer til å være publikum i salen, men det er ennå ikke kjent hvor mange. Stig Karlsen sier at fansen vil bli prioritert.

– Det var rett og slett ikke mulig å gamble med en så stor arene med tanke på den fortsatt usikre koronasituasjonen, sier Stig Karlsen.

Endringer

MGP-sjefen sier at det vil bli noen endringer i MGP 2022. Han kan likevel ikke bekrefte så mange av dem, da MGP 2022 på noen områder fortsatt er i forholdsvis tidlig planleggingsfase. Men noe av endringene som kan komme er:

  • En eller annen form for jury for å gjøre det litt mer likt Eurovision, slik at vinnerlåta ikke bare treffer bredden, men også juryene.
  • Lanseringen av låtene og artistene. I 2020 og 2021 ble låtene lansert i dagene før hver enkelt delfinale. Her vurderes ulike modeller for nye måter å gjøre det på
  • Det jobbes stadig med nye måter å gjøre avstemningen på. Både for å gjøre den mest mulig spennende, men også for at det skal ende opp med en vinner som kan gjøre det skarpt både på visuelt, på hitlistene og selvsagt i MGP.
  • Programlederne. Her kan det umulig bli som i 2021 siden Ronny Brede Aase har sluttet i NRK. Hvem som er aktuelle vet vi ikke ennå.

Det ligger an til at det blir forhåndskvalifiserte låter også i 2022.

Låtene

Stig Karlsen kan ikke si noe om hva slågs låter og artister som er klare til neste års MGP.

Men etter hva escNorge erfarer så ligger det an til færre svenske eller utenlandske låtskrivere enn før. escNorge erfarer også at det blant de 1200 innsendte bidragene, så er det nå mellom 10 og 15 låter og artister som er gryte-klare for festen i januar og februar. De resterende 10-11 låtene blir klare i løpet av de kommende to ukene.

Blant navn som nevnes på ryktebørsen er Kevin Haugan, Reidun Sæther og Emelie Hollow. Men det er i år, som før, veldig lite informasjon å få om låter og artister på forhånd.

En av låtene vi er rimelig sikre på har en plass blant de 25 eller 26 konkurrerende sangene er i alle fall en såpass pussig, og fengende sak at den med rett artist vil kunne skape mye oppmerksomhet og, hva skal vi si, interessante samtaler i MGP-miljøene rundt om i Europa. Artisten til denne låta skal ikke være klar ennå.

Vi i escNorge skal uansett følge med, og grave der vi kan for å bringe det nyeste av det nye. escNorge lover at vi, som før, skal være tett på MGP.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien