Flere artister er klare til Melodifestivalen 2022

Foto: Per Kristiansen

Selv om det ennå ikke har kommet noe offisielt fra SVT og Melodifestival-redaksjonen, fortsetter ryktene å svirre og flere kilder kommer med de samme nyhetene; nye artister er klare for Melodifestivalen 2022.

I følge Aftonbladet blir det «tredje gången gillt» for Alvaro Estrella og Klara Hammarström, og debut for stjerneskuddet Angelino Markenhorn.

Melodifestivalens redaksjon, med Karin Gunnarsson i spissen, har allerede plukket ut 14 bidrag til den kommende Melodifestivalen. I disse dager plukker de ut de 14 neste bidragene, samtidig som de jobber med å bestemme hvilke artister som skal få være med. Flere artister har allerede fått beskjed om at de skal få være med å konkurrere om å bli Sveriges bidrag til Eurovision Song Contest 2022. Robin Bengtsson og Liamoo var de første av disse.

Alvaro Estrella

Etter å ha vært danser og korist på Melodifestivalens scene i flere år, solodebuterte han i 2014 med låta «Bedroom». Alvaro kom seg dessverre ikke til finalen, men det lot tydeligvis ikke til at det skremte han fra å prøve igjen. I 2020 dukket han opp sammen med Mendez, mens han i fjor igjen deltok som soloartist med låta «Baila Baila». Begge gangene kom han til finalen via andra sjansen. Her i Norge er nok Alvaro mest kjent som danser og korist for Alexander Rybak i 2018. Ryktene sier at han holder seg til latinopoppen i 2022 og.

Alvaro Estrella med «Baila Baila» i 2021

Klara Hammarström

For Klara blir deltagelsen i 2022 den tredje på rad. Hun debuterte i Melodifestivalen i 2020 med låta «Nobody». Da ble hun slått ut i delfinalen. Året etter stod Klara igjen klar på scenen, denne gangen med låta «Beat of Broken Hearts». Etter en tur innom andra sjansen ble det finaleplass på henne, og der endte hun på en sjette plass. Låta «Beat of Broken Hearts» ble en stor radiohit i Sverige etter Melodifestivalen var ferdig.

Klara Hammarström med «Beat of Broken Hearts» i finalen 2021

Angelino

Angelino Markenhorn er debutant i Melodifestivalen. Han er mest kjent fra YouTube, Instagram og TikTok, hvor han i flere år har covret låter og gitt ut eget materiell. Han deltok i sommer på flere låtskrivercamper, og er i følge ryktene klar for Mello med en låt som er skrevet av blant andre den danske låtskriveren Thomas Stengaard, som skrev den danske Eurovision-vinneren ”Only teardrops”.

Angelino med «Hurricane» fra «Livingroom Sessions»

Melodifestivalen 2022

Melodifestivalen 2022 starter lørdag 5. februar med den første delfinalen fra Malmø. Deretter blir delfinalene arrangert i følgende byer:

  • Delfinale 2: 12. februar i Gøteborg
  • Delfinale 3: 19. februar i Linköping
  • Delfinale 4: 26. februar i Lidköping
  • Delfinale 5: 5. mars i Örnsköldsvik
  • Finalen: 12. mars i Stockholm

Nytt av året er at «andra sjansen» legges ned. Det kan du lese om her.

Programleder er Oscar Zia.

Billettene til Melodifestivalen 2022 legges ut for salg 8. november.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien