Fire nye artister er klare til Melodifestivalen 2022

Blant andre skal tidligere vinner av Melodifestivalen, John Lundvik, og tidligere deltaker Malou Prytz angivelig returnere til Melodifestivalen 2022.

John Lundvik

I følge Aftonbladet skal John Lundvik være en av deltakerne i neste års utgave av Melodifestivalen. Det sies at han er ivrig etter å komme tilbake til konkurransen. Lundvik vant Melodifestivalen 2019 og representerte Sverige i Eurovision samme år. Dette med låten «Too Late For Love». Han var også en av låtskriverne bak Frankrikes bidrag, «The Best In Me», i 2020.

John Lundvik – «Too Late For Love»

Malou Prytz

Malou Prytz debuterte som artist i 2018, og musikken hennes har allerede flere millioner strams på Spotify. Hun er heller ikke et nytt fjes på Melodifestivalen-scenen. Hun har deltatt i både 2019 og 2020 med låtene «I Do Me» og «Ballerina». «I Do Me» førte til en finaleplass, mens «Ballerina» endte i andresjansen.

Malou Prytz – «I Do Me»

Cazzi Opeia

Cazzi Opeia fikk sitt gjennombrudd da debutsingelen, «I Belong To You», ble remixet og lagt til på albumet «Club Life» av DJ Tiësto. Dette bidro til å gi Opeia et globalt navn. Opeia er ny i Melodifestivalen, men har vært låtskriver for flere grupper innen K-pop, blant annet Twice og BTS, i tillegg til å gi ut musikk under eget navn.

Cazzi Opeia – «Wild Ones»

Theoz

Theoz er en svensk influencer, artist og skuespiller oppvokst i Linköping. Han startet å være aktiv i sosiale medier som 11-åring, og har i løpet av få år fått 1,9 millioner følgere. Etter dette hadde han gjesteopptredener hos youtubekanalene til både Viktor Frisks og Samir Bedrans. Under disse besøkene lærte han duoen å «shuffle». Dette ble starten på Samir & Viktors bidrag til Melodifestivalen 2018, «Shuffla», der Theoz deltok som danser på LED-skjerm. Theoz slapp sin første singel i 2018, og er nå klar for å konkurrere i Melodifestivalen.

Theoz – «Lately»

Melodifestivalen 2022

Melodifestivalen 2022 starter lørdag 5. februar med den første delfinalen fra Malmø. Deretter blir delfinalene arrangert i følgende byer:

  • Delfinale 2: 12. februar i Gøteborg
  • Delfinale 3: 19. februar i Linköping
  • Delfinale 4: 26. februar i Lidköping
  • Delfinale 5: 5. mars i Örnsköldsvik
  • Finalen: 12. mars i Stockholm

Nytt av året er at «andra sjansen» legges ned. Det kan du lese mer om her.

Programlederen for sendingene er Oscar Zia.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien