Finland: UMK hinter til årets deltagere med gåtefulle bilder

Foto: Yle/Mona Salminen, Milla Määttä

Etter fjorårets suksess med Blind Channel, knyttes det stor spenning til hvilke artister som skal konkurrere om å overta UMK-trofeet etter bandet. I dag ble det postet bildehint på UMK sin Instagramkonto.

Her ser vi alt fra sand og steiner, sortkledde ben, paljetter, en del av en bil og en hvit rocka gitar. Billedkarusellen starter med bilde av en hund, som visstnok ikke er en av årets deltagere. I teksten under bildene kan vi lese:

«UMKs sosiale medier-team har mottatt enda mer hemmelighetsfullt materiale fra UMK for den kommende perioden. Så nå er det bare å ta på seg en aluminiumsfoliehatt og spekulere i hva disse bildene avslører?»

UMK 2022

Neste års utgave av Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) blir den 11. i rekken, og den vil bestemme hvem som skal representere Finland i Eurovision Song Contest 2022 i Torino i mai. 2022-utgaven av UMK går av stabelen 26. februar i Logomo Arena i Turku, med publikum i salen. Det blir som i fjor, syv bidrag som skal konkurrere om å få representere Finland i ESC.

Hvilke artister som står bak disse bidragene vil bli offentliggjort av YLE på en pressekonferanse 12. januar 2022. Deretter slippes låtene en og en de påfølgende dagene.

Programleder er ennå ikke valgt, men følg med her på ESC Norge for siste nytt fra Finland.

Årets vinner, Blind Channel med «Dark Side»

Årets vinner Blind Channel, endte på en hederlig sjette plass med 301 poeng.

Etter seieren i UMK fikk ESC Norge tatt en liten prat med frontfigurene Niko Moilanen og Joel Hokka

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien