Sverige: Tre nye artister ryktes å være klare for Melodifestivalen 2022

Selv om det ennå ikke har kommet noe offisielt fra SVT og Melodifestivalen-redaksjonen, fortsetter ryktene å svirre og flere kilder kommer med de samme nyhetene; nye artister er klare for Melodifestivalen 2022.

I følge Aftonbladet er veteranen Linda Bengtzing klar for sin åttende deltagelse i Melodifestivalen, mens Anna Bergendahl er klar for sin fjerde deltagelse. I tillegg skal den nystartede duen Tenori være klar for sin debut i konkurransen.

Linda Bengtzing

Veteranen Linda er, i følge ryktene, klar for Mello med en skikkelig Linda-låt anno 2022. Hele åtte ganger har hun forsøkt å nå toppen i konkurransen, men den beste plasseringen hun har fått er en femte plass med ”Hur svårt kan det va?» i 2008. Linda debuterte i 2005 med låten ”Alla flickor”. Om hun klarer å nå toppen i år får vi vente å se på.

Linda Bengtzing – Hur Svårt Kan Det Va? i 2008

Anna Bergendahl

Anna debuterte med seier i Melodifestivalen i 2010, men kom seg dessverre ikke til finalen i Oslo samme år. Etter 9 års pause fra rampelyset, gjorde hun comeback i Melodifestivalen med låten Ashes To Ashes. Da gikk hun til Andra Chancen, og derfra videre til finalen der hun endte opp på en 10. plass. i 2020 deltok Anna igjen med låta Kingdom Come, og kom seg direkte til finalen. Der endte hun på en fin tredje plass.

Anna Bergendahl – Kingdom Come, finalen i Melodifestivalen 2020

Tenori

Duoen Tenori er visst satt sammen spesielt for Melodifestivalen. Hvem de er, er fortsatt ett mysterium, men i følge ryktene er det to etablerte tenorer i samme sjanger som Il Volo. Låta skal visst være operapop, med en touch av Pet Shop Boys møter Erasure. Dette kan bli spennende, kanskje noe som kan hevde seg i toppen?

Melodifestivalen 2022

Melodifestivalen 2022 starter lørdag 5. februar med den første delfinalen fra Malmø. Deretter blir delfinalene arrangert i følgende byer:

  • Delfinale 2: 12. februar i Gøteborg
  • Delfinale 3: 19. februar i Linköping
  • Delfinale 4: 26. februar i Lidköping
  • Delfinale 5: 5. mars i Örnsköldsvik
  • Finalen: 12. mars i Stockholm

Nytt av året er at «andra sjansen» legges ned. Det kan du lese om her.

Programleder er Oscar Zia.

Billettene til Melodifestivalen 2022 ble lagt ut for salg 8. november.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien