Francesco Gabbani og Mahmood i Sanremo 2022?

Foto: Thomas Hanses/EBU

Datoen for artistslipp til neste års Sanremo festival nærmer seg, og som vanlig går ryktemøllen for fullt.

15. desember får vi vite hvem som skal konkurrere om å representere Italia i neste års Eurovision på hjemmebane i Torino.

Ryktemøllen går for fullt, og flere kjente navn nevnes. Både i Sanremo sammenheng og i Eurovision sammenheng.

Første navnet det ryktes om er Sanremo 2019 vinner og andreplass i Eurovision Mahmood. Han skal visstnok være klar til et comeback i festivalen.

Francesco Gabbani som vant Sanremo i 2017 og kom på en syvende plass i Kiev i Eurovision samme år skal også delta igjen. Han kom på en andreplass i 2020 bak Diodato, som vant det året.

Et annet stort navn med flere deltagelser på samvittigheten er Fabrizio Moro, som representerte Italia i Lisboa i 2018 er også klar for Sanremo 2022. Ifjor deltok hans duettpartner fra 2018 Ermal Meta, og ble nummer tre.

Så over til et mer oppsiktsvekkende navn Emma Marrone. Emma representerte Italia i 2014 og vant Sanremo i 2012. I 2011 ble hun nummer to i festivalen. Grunnene til at Emma ønsker å delta igjen skal være for å promotere sitt nye album, etter at hennes tidligere best of album i år fikk lite oppmerksomhet.

Emma er uansett stadig et populært å kjent navn i Italia, og er for tiden dommer på X-factor, med blant annet Mika, som skal være RAI sin favoritt til å være programleder for Eurovision.

Blanco, Rkomi, Dolcenera og Giucy Ferreri er også navn som blir nevnt. Elisa, som er et kjent italiensk navn i musikkverdenen skal muligens også være klar, hun vant forøvrig Sanremo i 2001.

Matteo Bocelli, sønnen til Andrea Bocelli nevnes og også et av de mest populære navnene for tiden Federico Rossi. Av band nevnes Le Vibrazioni, Moda og The Kolors.

Den endelige fasiten får vi altså 15. desember. I tillegg til 22 navn som blir annonsert denne datoen skal også to stk fra nykommer utvelgelsen også få delta.

Sanremo 2022 går av stabelen i starten av februar, og finalen er satt til 9. februar.

Kilde: Wiwibloggs

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien